30/30 Mitt bloggnamn

Dag 30 Meningen bakom mitt bloggnamn


Hejsan på er, nu kommer sista inlägget i min bloggchallange. Lite sent, vet inte var tiden tar vägen.
Cecilia Häst & Nu. 
Kan inte påstå att jag har något svårt eller klurigt bloggnamn ;) Det krävs inget geni för att räkna ut det, men här kommer den simpla förklaringen.
Cecilia: Det är jag det.
Häst: Stor del av min tid.
Nu: Det som händer i mitt liv just nu.


Önskar er en trevlig helg !!

Kramisar


Ny vecka, ny ångest

Skitdag, sovit dåligt på sistone igen, vaknade imorse med ruggig ångest och den har hållt i sig hela dagen.
En sån där dag då inget vettigt blir gjort. En sån där dag då sova är det enda jag klarar av att göra.
En sån där dag som jag från första vakna sekund bara vill att den ska vara över och läggas till historian.
En skitdag helt enkelt.KramisarSara & Miclas Cristall


Igår var vi på Pay & Jump och Sara och Cristall hoppade 60 cm och 70 cm felfritt. Jag ser fram emot att se deras utveckling framåt och hoppas de får ett bra tävlingsår 2016. 
Något jag gillar, det är att vara ponnymamma :) :)


Kramisar

29/30 Mitt hem

Dag 29 Mitt hem


Ligger visst lite efter när det gäller min blogg-Challange men tiden bara försvinner och orken tryter.
Mitt hem är i alla fall en gul villa där jag, resten av familjen och katten bor. Jag är inte speciellt inredningsintresserad så speciellt stiligt har vi det inte. Vi har ett funktionellt hem som oftast är stökigt med grejer lite överallt. Förr var jag ett städfreak men det har klingat av (tack och lov). Att städa och hålla en stor villa skinande ren är ju ett heltidsjobb och det finns ju roligare saker att pyssla med. Stör jag mig på att det är skitigt hemma, då åker jag till stallet för av någon anledning så känns det renare när jag kommer hem igen:).
Något jag aldrig klarat av, det är att hålla blommor vid liv.
Jag stortrivs ändå hemma, här känner jag mig trygg. Det viktigaste är personerna som bor i huset, de betyder allt för mig.


Kramisar


28/30 Vardagsmakeup

Dag 28 Vardagsmakeup 

Det här var ju enkelt, jag sminkar mig oftast inte alls. Är alldeles för lat och bekväm. Jag använder väl mascara och eyeliner ibland men då är det oftast för att jag ska göra något speciellt. 
Jag är helst osminkad och skrotar runt i mjukis-kläder. 
Jag är inte speciellt fåfäng men något jag alltid vill ha är plockade ögonbryn och målade naglar.Kramisar 


26-27/30

Dag 26 5 filmer jag rekommenderar
 
1. Kill Bill 1 & 2
2. Notting Hill
3. Mitt liv som hund
4. Forrest Gump
5. Pulp Fiction
 
Dag 27 5 författare jag rekommenderar
 
1. Jonas Moström
2. Kajsa Ingemarsson
3. Lars Kepler
4. Mons Kallentoft
5. Elizabeth Gilbert
 
 
Kramisar

25/30 Mina rädslor

Dag 25 Mina rädslor

Ojoj, skulle jag skriva om alla mina rädslor så skulle jag kunna skriva en hel roman. Nu när jag är deprimerad så är jag rädd för allt. Min största rädsla är att bli ensam, jag är rädd för mig själv och mina tankar. Mina känslor skrämmer mig för att nämna några exempel. 
Ämnet rädsla är så stort och jag är för tillfället inte i form för att skriva nåt vettigt om detta så jag låter bli. Jag kanske återkommer när huvudet och jag är lite bättre synkade.


Kramisar

24/30 Min framtid

Dag 24 Hur vill jag att min framtid ser ut

Jag skulle vilja vara frisk, utan sårbarhet och psykisk ohälsa. Att vara deprimerad  och ha massa ångest innebär för mig att jag kan inte alltid tänka framtid. Jag har fullt upp att överleva en dag i taget. Jag vill inte ändra något i mitt liv, jag har allt jag behöver men jag orkar inte leva det varje dag. Jag måste alltid välja saker att göra för jag orkar inte allt. Just nu har jag en jättelåg dag, är helt slut och orkeslös. Social baksmälla efter en konferens. Om jag fick önska hur min vardag skulle se ut, då önskar jag bara att jag vore tillräckligt frisk för att orka leva varje dag utan att behöva plocka bort saker hela tiden. Mitt mål idag är att klara av att ta hand om disken och att duscha. Att leva idag är mer än så för de flesta, men för mig handlar det om att överleva idag.
Vi är alla olika och har olika förutsättningar, tyvärr fick jag sämre förutsättningar än många andra men det finns tyvärr de som mår sämre än jag så jag har ändå en del att vara tacksam för och jag håller oftast huvudet över vattenytan.
Jag vill inte önska så mycket hur framtiden ska se ut, jag vill bara vakna på morgonen och känna att jag har en framtid.Kramisar

22-23/30

Dag 22 En person som alltid gör mig glad

Hann visst inte blogga igår så det blir två rubriker idag istället. 
Någon som alltid gör mig glad, det är min granne Helene. Hon är alltid så positiv och det smittar av sig :) :) 


Dag 23 Min kamera

Min I-phone är alltid med mig, tar gärna kort men jag har inte något större fotointresse. 

Det var dagens inlägg, orkar inte tänka eller skriva något mer. Lider av social baksmälla. Har varit med jobbet på jubileums-konferens och jösses vad energi det gick åt. Nu blir det att försöka vila upp sig.


Kramisar

21/30 Favoritserie

Dag 21 FavoritserieJag älskar Prison Break !! 
Det var längesen jag följde någon serie nu, det har varit lite si och så med både motivation och koncentration.
Har du något tips på bra serier ??!!??Kramisar

20/30 Vem sms:ar jag ....

Dag 20 Vem sms:ar jag när jag blir ledsen ??!!??

Skönt med en enkel fråga.
Min man såklart, vem annars....


Kramisar

19/30 Om jag vann 10 miljoner

Dag 19 Om jag vann 10 miljoner 


Jag tror inte 10 miljoner skulle göra mig lyckligare, men jag skulle definitivt ha mycket roligare. Jag skulle definitivt resa upp en stor summa pengar och oktober-november skulle absolut spenderas utomlands. 
Men, men det är väl bara att vara realist och önska pengar i ena näven och skita i den andra och se vad man får mest av ;) ;).Kramisar18/30 Min favoritårstid

Dag 18 Min favoritårstid 


Jag vill ha Sommar nu !!!!
Ge mig sol, ljus och värme !!!!
Semester !!!!

Just nu känns det långt till sommar, jag känner mig låg och vill att hösten ska vara över nu. En lagom snöig, solig vinter kan jag uppskatta. En snögalopp i strålande solsken är inte helt fel.
Vädret kan jag inte påverka men jösses vad vädret kan påverka mig.
Jag får försöka att ta varje höstdag som den kommer, överleva en i taget helt enkelt, det är strategin just nu.


Kramisar

17/30 Om jag kunde byta utseende med någon

Dag 17 Om jag kunde byta utseende med någon så skulle jag byta med.....


Den här rubriken var så barnslig att jag inte ens tänker svara på frågan. Kramisar 

16/30 Mina drömmar

Dag 16 Mina drömmar


......skrämmer skiten ur mig :(Kramisar 

Att få gå i ide


Idag är livet tungt, det gör så ont på insidan. All energi går åt till att hålla ihop, försöka överleva en dag till. Ångesten finns här hela tiden och är mer eller mindre påträngande. När jag sätter mig ner så kommer tårarna. Jag vill inte må så här, jag orkar inte bli deprimerad igen, livet känns för svårt. Jag vill bara lägga mig ner och sova bort det som gör ont men vaknar av drömmar eller ångestpåslag. 
Minsta lilla sak blir ett stort berg att bestiga och orken finns inte. Ingenting känns roligt. Det är höst och deppigt värre just nu, jag vill bara krypa ner under täcket och vakna utvilad till våren igen. 
Jag vill ha lite sinnesro, det är väl inte för mycket begärt, eller ??!!??Kramisar

15/30 Min favoritbok/film

Dag 15 Min favoritbok/film

När det kommer till böcker och filmer, då är jag periodare och allätare. Gillar att läsa kriminalromaner men även måbra-böcker och livsöden slinker ner. Just nu läser jag Konsten att höra hjärtslag-Jan-Philipp Sendker. Det är en kärleksroman och den är ok. 
Min favoritfilm är Kill Bill. Just nu är det stiltje på filmfronten men jag gillar att gå på bio, fast det var längesen sist.
Det bästa med att läsa och se på film är nog att få komma bort från verkligheten en stund och bara bli serverad med något annat, lite flykt från verkligheten helt enkelt.


Kramisar 

14/30 Min favoritsommar

Dag 14 Min favoritsommar
 
 
 
Min favoritsommar kommer alltid vara 1996, den var helt otrolig. Av någon konstig anledning så hade jag anmält mig till en kurs i att hoppa fallskärm. Jag spenderade mestadels av min sommar på Örebro fallskärmsklubb och umgicks med så mycket läckra människor. Det var teorilektioner, hopplektioner och massa festande där emellan. Jag hade hur mycket energi som helst och livet lekte (nu i efterhand så misstänker jag att det kanske var lite hypomani med i bilden).
Jag var tyvärr inte av rätt virke för att fortsätta att hoppa ur fullt fungerande flygplan, men gjorde i alla fall 8 stycken automathopp innan jag lät rädslan vinna och jag la ner projeket att bli fallskärmshoppare.
Det bästa av allt med denna sommar var att jag lärde känna Geir ooch att vi blev ett par när sommaren var slut, och det är ju så här 19 år senare fortfarande det bästa som hänt mig.
Jag har fortfarande vänner efter denna sommar som betyder mycket för mig.
Det var en sommar som aldrig tog slut, för jag levde varenda minut.
 
 
Kramisar

Tisdagsbubbel
Eftersom livet inte alltid är en räckmacka. Då får man göra det så gott det går, Tisdagsbubbel med bästa Helene på gång :) :)


Kramisar13/30 I min handväska

Dag 13 I min handväska

...ligger allt jag behöver alltid längst ner i botten. Slår aldrig fel.


Kramisar 

12/30 Ett ögonblick

Dag 12 Ett ögonblick


Delar med mig av ett ögonblick från augusti 2011. 
Den här bilden kom som ett meddelande i min telefon från mina barn i stallet. Jag var på STCC och kollade in bilar den dagen.
Då var vi relativt nya i hästvärlden och jag är tacksam att jag inte var med och såg vad ungarna pysslade med. Då tyckte jag att det mesta var läskigt och farligt. Att hoppa barbacka var definitivt något jag inte uppskattade att titta på. Nu kan jag se charmen i Saras orädsla och brist på konsekvenstänkande :)


KramisarEn helg i Dalarna
Haft en trevlig helg i Falun med familjen. Stannade i Borlänge på vägen dit för lite shopping. Jag köpte en vinterjacka för 157kr så jag är nöjd. 
Kulturell lördag eftermiddag i Falu koppargruva.
Hotellfrukost idag.
Söndag-kanelbullens dag, innebar ett kärt återseende. Vi har hälsat på hos våran förra häst Prinsen och han verkar må finfint :)

Kramisar

11/30 Vad är kärlek

Dag 11 Vad är kärlekNär det kommer till kärlek, då är jag lyckligt lottad. Jag har haft tur som en tok och jag har hittat min andra halva :) 


Kramisar 

10/30 Mitt drömyrke

Dag 10 Mitt drömyrke 


När jag var 20 år, då var jag utbildad operationssköterska och det är inte fy skam men mitt drömyrke har alltid varit läkare. Det blir inte alltid som man tänkt sig, men så här i efterhand är jag ändå nöjd med mitt yrkesliv. Jag har jobbat med psykiatri, öron-näsa-hals-operation  och sjukvårdsrådgivning på telefon under mina 20 år som sjuksköterska. Och det viktigaste med mitt jobb är att det finansierar fritiden :)


Kramisar

9/30 En låt med många minnen

Dag 9 En låt med många minnen


Feel - Robbie Williams 


Kramisar

8/30 Bästa tidsfördrivet

Dag 8 Bästa tidsfördrivet


Det finns väl inget bättre tidsfördriv än telefonen, så fort jag har en stund över så åker den fram :)
Facebook, Instagram, blogg.se, Candy crush, Wordfeud osv......
Men allt informationsflöde har en tendens att stressa mig och jag kan bli lite tvångsigt knappande på min IPhone periodvis. Jag är sån där som ska ha telefonen nära hela tiden och måste kolla ofta om det hänt nåt nytt, någon som känner igen sig ??!!??


Kramisar

RSS 2.0