Present till mig själv

 
Nu ska det bli fart på "tanten" igen. I fredags köpte jag ett aktivitetsarmband till mig själv. Ska bli skoj att se hur mycket jag går och hur bra/dåligt jag sover framför allt. Idag har jag gått 21400 steg hittills :):). Vi har vandrat idag på förmiddagen, det förklarar antalet steg idag, fullt så hurtig är jag inte jämt.
 
 
Kramisar
 

Att vandra

 
Att få komma ut i skogen igen och vandra gör mig mer tillfreds med tillvaron. Känslan av frihet och så är det så vackert ute i skogen. Ingen dyr hobby direkt, men jag vill ha bra skor/kängor. Resten är inte så noga. 
 
 
 
Kaffet smakar gudomligt utomhus, och fikat vi hade med oss var kanske inte så glamoröst men det satt fint i magen. Vi har ju inte hunnit gått så mycket i år så jag är mest nöjd över att få rumpan ur soffan. Idag var benen stumma men det är tur att man kan gå på ren vilja när energin tar slut. Dagens tur blev 12 km och jag är så nöjd nu efteråt :)
 
 
 
Kramisar

Att leva med psykisk ohälsa

 
Precis så här är det att leva med återkommande depressioner och ångest. Det slutar aldrig men med lite tur så kan det gå lång tid mellan skoven. Jag lider av psykisk ohälsa, men det vet ni ju redan ;). Men jag är varken svag eller oberäknelig, bara så ni vet :). Just nu är jag på väg tillbaka och strävar mot punkten "I start to belive again". Med lite tur och jävlar anamma så blir det en symtomfriare sommar. Lite ångest här och var, det har jag lärt mig att hantera och leva med så det skrämmer mig inte så mycket längre. 
Jag lever fortfarande och det är jag glad över för när det är som värst så saknas livslusten och hur man än vänder och vrider på det så kan sjukdomen ha dödlig utgång och det är något som gör mig rädd. 
Men just idag känns det hoppfullt inför sommaren......
 
 
 
Kramisar
 

Helgens terapi

 
När man inte mår så bra är blommor från fina kollegor trevligt, att bli påmind om att jag har ett liv utanför den här depressionen. 
 
 
Att shoppa gör alltid gott åt själen. Unnade mig själv lite nya kläder :)
 
 
En tur ut i skogen är nog den bästa terapin. Ångesten släpper en stund och jag glömmer bort att jag mår dåligt. Det är så häftigt att kunna se, höra, känna och lukta utan att på något sätt värdera det. I skogen kan jag vara här och nu :)
Nu är helgen slut och jag är så mättad på intryck, behöver vila några dagar tror jag. Det tar tid att klättra uppåt mot ett bättre mående.
Hoppas du också haft en fin helg !!
 
 
 
Kramisar
 

Bitter idag ...

Just nu är jag inne i en sämre period, jag hatar verkligen att vara deprimerad och att ha ångest. Jag vet ju att det kommer i skov, att det är något jag får leva med. Idag känner jag mig bitter och det mesta känns mörkt och jag ställer mig frågan: Varför just jag ??!!??
 
 
Jag försöker tänka framåt, när livet återvänder till det "normala". När jag kan skratta och känna mig delaktig i det som händer runtomkring. Vägen tillbaka har börjat och det kommer inte gå rakt uppåt men jag ska kämpa. Mina sjuka tankar ska inte vinna. Och som grädde på moset så höjde vi en medicin idag, den som jag går upp i vikt av. Bra, då kan jag fortsätta att vara den ständiga bantaren ;) 
 
"Some were born to be lucky, Some were born to be fighters" 
 
 
 
Kramisar

Idag är ingen vanlig dag...

 
...idag fyller Ebba 18 år !!
 
 
Kramisar

RSS 2.0