Godkväll

 
Idag är det vinter på riktigt. Känns skönt att krypa upp i soffan efter några timmar i stallet.  Det blev kallt att stå på läktaren och kolla på tjejerna när de red lektion. Jag får nöja mej med träningsvärk efter ridpasset igår som förövrigt gick superbra.
Och jag är så nöjd att min nya i-phone kom igår med posten. Hela livet ryms visst i den ;)
 
 
 
Kramisar

Livet en vanlig onsdag

 
Tänk att tänka kan vara så fel ibland. Hjärnspöken och negativa tankar har en förmåga att gå från små till stora och enorma problem och här sitter jag och vet inte alls var lösningen finns.
Även morgondagens "problem" har en förmåga att vara påträngande och göra idag till en grubblande dag, och jag har aldrig hört talas om att grubbel någonsin löst ett problem eller fått rätsida på negativa tankar.
Så här kan en vanlig dag se ut för tillfället och de lösningar jag kommer fram till är bara helt ologiska, orationella och ibland sjukt destruktiva.
 
Visst låter det enkelt, men jag har som vanligt inte tid att ta det lugnt, allt ska helst vara gjort redan igår.
Som ni kanske förstår så är jag grymt avundsjuk på alla som har ordning på tankar, kan njuta av att bara vara och ser möjligheter istället för hinder att bestiga.
Men jag är faktiskt förvånad över att jag skriver om detta och delar det på bloggen för det trodde jag skulle vara något omöjligt. Att lilla jag försöker att formulera mig på ett lagomt sätt om ämnet depression och ångest, utan att det bara blir massa ord utan personlighet, men samtidigt inte för personligt....
Vet inte om jag lyckas att förmedla vad jag känner, men det känns ok att skriva ner det i alla fall.
Bara att hoppas att jag snart mår bättre, psykoterapi är på gång (äntligen) så förhoppningsvis så blir psykiatri-inläggen färre och färre.
 
 
Hoppas på en bra dag, och önskar av hela mitt hjärta att min nya I-phone kommer med posten idag.
Ytligt, ja visst :)
 
 
 
Kramisar
 
 
 
 

Handikappad

 
 
Nej, å nej......min I-phone funkar inte sedan igår. Helt otroligt vad konstigt och ovant det känns att inte kunna ringa, smsa eller surfa var som helst.
Och varför havererar inget en måndag på kontorstid ??!!??
Här pratar vi verkligen I-landsproblem, men vi lever verkligen i ett informationssamhälle och allt blir mycket svårare utan mobiltelefon.
Jag får väl försöka att njuta av media-vilan (när jag inte sitter vid datorn).
 
 
 
Kramisar

Ren kärlekKramisar


På Hööks

Ibland är det till och med roligt att betala när jag shoppar. 
Idag köpte jag och Geir linnen till tjejerna på rean.

Jag hade även ett bonuskort som gav rabatt, och vi betalade bara 1.50kr/styck.
Det kallar jag som hittat :)


Kramisar

Sallad Inn

Väntar på resten av familjen, vi ska äta kvällsmat ute idag. Vardagslyx :)


Här serveras Örebros bästa sallader, om du frågar mig.
Det som är lite roligt är att maten och personalen är den samma som 1990 när jag var där första gången.


Maten är alltid fräsch och personalen trevlig.
På bilden finns det tokärtor och det avskyr jag, annars så ser det gott ut :)


Kramisar


Direkt från sjukhussängen

Jaha, då var det högspecialiserad heldygnsvård Psykiatri som behövdes igen :/ . Jag börjar känna mig som en "favorit i repris" på avd. 2 eftersom jag varit här flera gånger det sista halvåret.
Eftersom jag vill ha en positiv blogg så tänkte jag nämna några bra saker med att vara inlagd på sjukhus.

1. Jag kommer inte att dö hungersdöden. Här är det frukost, lunch, fika, middag och kvällsfika varje dag.

2. Jag mår bra av de tråkigt kala vita väggarna, dem hjälper till så jag inte blir överstimulerad.

3. Det finns någon att prata med dygnet runt om det skulle behövas.

4. Vila.Kramisar

Att vara rädd

 
 
Jag tror att jag har glömt bort hur man gör när man lever känns det som ibland. Jag sitter här hemma med mina tankar och är rädd för allt. Rädd för att leva, rädd för att dö, rädd att något ska hända de andra i familjen....
Och skiträdd att jag ska fastna och bli kvar i detta ångest-deppiga skit-tillstånd. Har haft en dålig tid i 15 månader nu så jag tycker nog att det räcker med råge.
JAG VILL VARA FRISK !!!!
Så där lagom uttåtriktad, glad, spontan och tillfreds och lite galen =), för lite knäppgök vill jag nog ändå vara-det är ju faktiskt jag det också......
Någon som känner igen sig, eller har bra tips på saker som gör att rädslan försvinner.
Jag vill bara vara normalt rädd, för normala saker som normala människor.
Vad är du rädd för ??!!??
 
Nu något positivt, jag har träningsvärk för jag har ridit Dansken i tisdags och det kändes bra. Lusten att rida har inte funnits under några veckor så jag har valt att stå på backen och invänta ridlusten och den är på gång tillbaka tror/hoppas jag. Ridning är trots allt ren sinnesro och mitt sätt att inte tänka på något, utan bara att få vara en stund.
 
 
 
Kramisar

Jag är periodare...

...när det gäller böcker.
Jag har läst massor vissa perioder i livet för att sedan inte röra en bok på flera månader. Det sista året har jag inte klarat av att läsa böcker eftersom jag varit deppig och haft otroligt svårt med koncentration och uthållighet.
 
 
Jag läste faktiskt en bok i december. Och jag gillar verkligen kriminalromaner.
 
Nu har jag påbörjat årets första bok:
 
 
 
 
 
Eftersom jag inte läst böcker på länge så har jag säkert missat flera bra kriminalromaner och naturligtvis andra bra böcker.
Har ni några tips ??!!??
 
 
 
Kramisar
 
 
 

Skål

Idag firar jag att det inte finns nåt att fira....
 
 
 
 
 
Kramisar
 

Ett försök framåt

Min nystart blev inte nyår, utan imorgon startar jag på nytt. Tyckte att det passade bra att ta tag i tillvaron igen när tjejernas jullov är slut, och så är det naturligtvis ett jämnt datum imorgon.
 
 
Jag har de senaste veckorna gått ner på sparlåga och haft som motto att göra så lite som möjligt på så lång tid som möjligt. Det har inte varit några problem eftersom jag varit sjukt trött och slut i hela kroppen och knoppen. Många fler timmar än vanligt har jag sovit bort.
 
Vad ska då hända nu ??!!??
 
  • Ebba har fixat ny header till bloggen, den fick bli grå, eftersom både jag och vädret för tillfället befinner oss i några nyanser av grått (inte 50) ;) men lite nytt på bloggen vill jag ha.
  • -Jag ska snart börja rida igen efter ett uppehåll på några veckor för att jag inte haft någon lust att rida.
  • Träna och försöka komma i form till Fjällräven Classic i augusti.
  • Jag vill klara av att jobba full tid.
 
Det kanske inte låter så mycket men det är en himla massa för mig. Jag tycker att det känns mycket bara att veta att julen ska städas ut i helgen......(vill ha julgranen och ljusen kvar några dagar till)
 
  • Och så vill jag naturligtvis vara en ponnymamma på tävlingar i både dressyr och hoppning.
Ebba har börjat trimma på våran ponny Dansken för hon vill tävla honom i år och jag tror hon har sikte på LA dressyr.
 
Mathilda & Filipppa
 
Sara kommer att hoppa vår storhäst Prinsen på lokal nivå är planen och även tävla en C-ponny-Filippa som hon är medryttare på eftersom Matilda som äger henne fyllt 18 och inte får tävla ponny.
 
Så nu ska jag försöka rycka upp mig, jösses vad jag hatar det uttrycket men jag gör ett försök framåt imorgon. Ikväll blir det soffan men en stor godispåse för jag börjar ju inte om förrän imorgon ;)
 
 
 
Kramisar

Nöden har ingen lag

Är himla dagvilsen så här runt jul och nyårshelgerna. Jag hade glömt att det var lördag idag......
Två vinglas försent kommer jag på att jag har inget lördagsgodis...Och blir grymt godis-sugen.
 

En laddning står i frysen på snabb kylning innan jag ska frossa lite ;)
 
 
 
Kramisar

Gott nytt år

Ett nytt år ligger oskrivet framför oss.
Att äntligen få lägga 2013 bakom sig är hur skönt som helst. Jag har aldrig haft ett sånt jobbigt år förr. Livet är absolut ingen räkmacka och jag vet att jag har en lång väg framför mig innan jag kan säga att jag är inte deprimerad och jag har bara normal ångest, men just idag känns det ändå möjligt att få en friskare tillvaro än det är just nu.
Jag hoppas jag hittar min rätta medicinering, att få påbörja psykoterapi och att få vakna och känna mig tillfreds med tillvaron igen.
 
Att den här knölen som sitter mellan axlarna kan vara så sjuk i tankar och känslor är helt obegripligt att förstå, att det kan kännas så tomt-som att något saknas men jag vet inte vad det är.
Jag har funderat en del på att acceptera sina begränsningar, är det ett måste för att tillfriskna eller är det att bejaka det sjuka ??!!??
Den frågan får jag fundera vidare på och försöka ta vara på idag som faktiskt är en ganska bra dag =)
 
 
 
Kramisar

RSS 2.0