Jämna siffror, ja tack

Jag har funderat fram och tillbaka på hur jag ska göra med min blogg, och mina psykiatriska bekymmer. Jag kommer nog lägga ut lite såna inlägg när jag känner för det, varför vet jag inte men det känns ändå ok att dela med sig om vardagens dilemman ibland, men långt ifrån allt.
 
 
Jag avskyr ojämna siffror och det kan ibland gå till överdrift att allt ska vara jämnt. Av någon konstig anledning skapar ojämna siffror ett obehag och det blir ångestladdat. Jag klarar siffran 1 och 5 men sen är det tvärstopp.
Lösgodis är ett bra exempel: Jag kan en bra dag ta jämna antal skedar, medans dåliga dagar så blir det ett jämnt antal av varje godissort......
-Min hjärna är troligt korkad ibland.
 
 
Kramisar
 

Wanda

Hemma efter några timmar i stallet, familjen har tagit in alla hästar och bjudit dem på kvällsmat. Insläpp med andra ord.
Både jag och tjejerna har även ridit ett varsitt ridpass.
Ebba red i strumplästen då hennes stövel gick sönder i dragkedjan. Såg lite lustigt ut.
 
 
 
Idag fick jag något att bita i. Wanda. En ponny som var långt i från lättriden, jag hade jättesvårt att få henne att gå i form, hon sprang gärna ifrån mig och jag tänkte att det måste sett ut som hej, kom och hjälp mig men ingen kom.
Men vem har sagt att det ska vara lätt att rida.
Kortet är gammalt men snart så är det nog snö som gäller några månader framöver......
 
Nu är det dags att ta ett djupt andetag och samla lite kraft, har 3 fullproppade dagar framför mig. Ska bl.a bakas, sabreras, ätas gott och ridas. Men det går inte att få mer än fullt upp ;)
 
 
Kramisar

Årets julkalender


Hoppas att tomten är snäll i år och att familjen Hansen får lite extra tillskott i kassan.
Det behöver inte räcka till en hästgård på Ekerö ;) men önska kan jag i alla fall få göra.
Tyvärr så är det väl så att " Önska i ena näven och skit i den andra, och se vad du får mest av".Kramisar

En god lussebulle

 
Så här mycket russin vill jag äta i mina lussebullar, jag kan inte förstå dom som slänger ner en näve eller två i degen för fy vad jag tycker det smakar fel och blir lite småslemmigt i munnen. Bara så ni vet om ni vill bjuda mig på fika så här innan jul ;)
Blir naturligtvis eget bak här hemma innan jul. Redan i helgen ska vi börja förbereda oss inför advent och jul.
Ser fram emot besök av min lillasyster Anna med familj, vi har ju ingen farmor att baka hos längre så i år börjar vi med att försöka skapa en ny jul-bakstradition.
Kommer sakna den hemmagjorda pepparkaksdegen, men jag får norpa receptet och fixa det nästa år......
 
 
 
Kramisar
 

Ett depressivt inlägg

Det här är det första inlägget på min blogg som handlar om mig själv från min depressiva och ångestladdade sida.
Jag går inte in på några detaljer men 2013 suger fett. Haft depressiva besvär och ångest sedan tonårstiden till och från.
 
Jag har alltid haft som mål att ha en positiv blogg och kämpar ofta med att hitta de där små sakerna i tillvaron som faktiskt varit/är bra, eller hyfsat bra.
Bloggen kan säkert upplevas som ännu en "min perfekta vardags"-blogg men mitt liv är ingen perfekt tillvaro.
Jag hoppas att jag kommer till en tillvaro som är:
 
 
Jag kämpar sedan ett år med en svår depression,och fruktansvärt mycket ångest som inte vill svara på behandling,
Jag har provat det mesta i läkemedelsväg och står idag mitt i en ny läkemedelsupptrappning och står - väntar plikttroget i kö för psykoterapi. Måste erkänna att jag är skiträdd för att påbörja terapi- jag vill helst bara att de ska göra en tolkning av mig och fylla mig med svar, vet inte om jag har kapacitet att jobba med mig själv och det som finns under locket.
Stora delar av dagarna har kantats av en känsla av att inte räcka till, jag har gått sönder och jag håller på att ha sönder det som finns runt om mig, min familj förtjänar något bättre.
Jag vill : Wake me up when it´s all over-when I´m wiser and I´m older.
 
Så nu var det sagt och jag kan fortsätta att leta de små sakerna som gör min blogg till vad som kan tyckas "en perfekt vardags-blogg". Jag har ju bakat matbröd medans jag bloggat ;) och ska träna ikväll.
Självklart har jag bakat jämna antal tekakor och naggat alla med 10 eller 12 gaffeltryck- råkar ju ha lite tvångstankar också och träningen är jobbigt fysiskt men att vara bland folk är svårast, då jag råkar ha en skopa social fobi som pricken över i.
 
 
Kramisar

Dags för fredagsmyys !!

 
 
 
Tänkte bara passa på att önska alla trevlig helg innan det är dags för lite mat, rött vin och soffläge, känner mig som vem som helst, men kan inte bestämma mig för om det ska bli tacos eller om det blir thaimat.
Dagens I-lands problem deluxe !!
 
Måste även få vara lite mallig och säga att jag håller fortfarande på att träna...klarat 5 dagar ;) men jag har ont överallt kan jag lugnt säga och en vattenblåsa på ena stortån (tänk vad ett litet veck på en strumpa kan göra).
 
 
Jag har bytt ut mina löparskor mot vandringskängor och det blev genast tyngre att gå. Bara att vänja sig inför nästa sommar då det ska fjällvandras.
 
Kolla vad jag hunnit med på mina 5 dagar ......
 
* 28 km promenad
* 2 träningspass på Träningslagret
* 3 ridpass
 

Kramisar
 
 
 

Internationella toalettdagen idag ;)

Dagens visdomsord:
 
 
 
 
Kramisar

Rivstart

Oj, nu var det måndag igen och jag är precis som många andra...
-På måndag ska jag tex börja träna, sluta att äta godis osv osv.
 
 
Den här måndagen var det dax att börja träna igen, så förmiddagen ägnades åt en timmes promenad i halvraskt tempo, underlaget var lite halkigt av de blöta löven så jag tog det ganska försiktigt.
 
Lunchträning Core 30 minuter och ett inköp av träningskort och en hög ambition att den här gången är det nog så att jag kommer att tycka träning är roligt och det ska bli en naturlig del i vardagen och inget som jag ska behöva tvinga mig till att göra för att det är nyttigt.
Jag är nog en soffpotatis som tycker att Pollypåsen även borde innehålla god kondition och ett smalt midjemått ;) men nu är det ju måndag och jag är PÅ !!!!
 
 
 
Kramisar

Fina pållar

 
 
Jag har lite strul med kopplingen blogg.se och Facebook. Kollar om det funkar nu då med ett inlägg om ingenting, bara att rosa-gulligt foto på fina hästar ;)
 
 
Kramisar
 
 

Hjälp Filippinerna !!!!

 

Expressen och Röda korset samarbetar i insamling för de drabbade
För att skänka 50 kronor – sms:a AKUT FILIPPINERNA till 72 900.
Den som vill kan också skänka valfritt belopp på Röda korsets hemsida eller via bankgiro 900–8004 eller plusgiro 900 800-4 (märk inbetalningen "FILIPPINERNA").
Läkarmissionen
Läkarmissionen har även de startat upp en insamling på sin hemsida.
Genom att skicka ett sms med texten "akuthjälp200" till telefonnummer 72 980 skänker du 200 kronor till arbetet på plats.
Läkare utan gränser
Även Läkare utan gränser har ett team om ungefär tio personer på plats i Filippinerna för att avgöra vilka insatser organisationen kan bistå.
Smsa "LIV 100" till 72970 för att skänka 100 kronor till Läkare utan gränsers arbete. 
Barnmissionen
Barnmissionens räddningsteam har även landat Manila och är nu på väg till Tacloban.
Det går bra att stödja Barnmissionens arbete genom att: sms:a "HJÄLP100" till 72980 så skänker man 100 kronor till arbetet.
Det går också bra att sätta in pengar via hemsidan eller på plusgirokonto 901080-2 (märk med "Filippinerna").

UNICEF

UNICEF finns på plats i Filippinerna och arbetar för att rädda barns liv, och ser till att de och deras familjer får mediciner, näring, rent vatten och skydd.

Du kan ge en gåva på unicef.se
Det går också att SMS:a LIV till 72900 och ge 100 kronor till katastrofarbetet.

Eller via plusgiro 90 20 01-7 eller bankgiro 902-0017. Märk inbetalningen med FILIPPINERNA.

 

 

Ingen gåva är för liten. Tagit uppgifterna från expressens hemsida om hur vi kan hjälpa de drabbade efter tyfonen i Filippinerna och jag valde att bidra med en gåva till Läkare utan gränser. Vad väljer du ??!!??

 

 

Kramisar


Dressyrträning och november-gnäll

Nu är det november och det är väl den absolut tråkigaste och gråaste månaden på året.
Jag har alltid avskytt den här tiden mellan fin höst och vinter, och jag har svårt att hitta något roligt, positivt den här årstiden. Så har det alltid varit så jag misstänker att det är bara att vänta på att det kommer snö och blir advent - då brukar tillvaron bli mer meningsfull och ljusare.
Jag har alltid sagt att min blogg ska vara positiv så inläggen duggar inte tätt just nu, men idag har jag tränat dressyr på bästa Dansken och fyllt på med lite positiv energi. Underbara ponny =)
Idag tränade jag på att hitta och hålla formen på hästen på en volt och skänkelvinkningar i både trav och galopp. Känslan när det känns att NU blev det både bra och rätt infann sig flera gånger och jag får leva på såna små positiva saker just nu. Har inte ridit så jättemycket den sista tiden så jag hoppas och tror att dagens träning funkade bra som en spark i rumpan....Rid och ha roligt !!!!
 
 
Igår morse var det frostigt ute och minusgrader på morgonen och det gillas. Som hästägare innebär det mindre lera och geggamojja. Inget vidare att klafsa runt i gummistövlar och tvätta blöta, leriga hästar varje dag. Minusgrader är renare och snögalopperna närmar sig !!!!
 
 
Ett mms med bild på ena systerdottern kan också få mungiporna att ryckas uppåt. Här snackar vi cool unge
 
Ha det gott där ute i stora vida världen.
Kramisar
 
 

Surt sa räven......

Idag eller faktiskt just NU skulle jag och Sara vara i Karlstad på Nöjesfabriken, och kollat på Stiftelsen, men det blev inte som vi tänkt oss....
 
 
Jag skulle boka biljetter i Örebro var plan A och där var det åldersgräns 13 år men slutsålt....
Då till plan B,
-Jaja Karlstad är ju också nära så jag bokar och köper biljetter utan att kolla upp att det var 18 år som gäller, det upptäckte vi idag när det var dags att kolla upp vägbeskrivningen, så det var bara att gilla läget och stanna hemma.
 
 
Bidde film och familjemys istället och det är inte fy skam det heller, men ibland blir jag så trött på mig själv när jag bara gör saker utan att titta eller tänka ordentligt, fast om några dagar har jag nog släppt det här med.
 
 
Kramisar
 
 
 
 

Fjällräven classic 2014

Då var det bokat och klart....
 
Jag ska visst upp till norra Sverige nästa år. Startar 110 km vandring söndag 10 augusti. Ibland undrar jag hur och varför jag tänker men det ska bli riktigt häftigt =) Och dessutom få ha Geir för mig själv ca 1 vecka och det är nog häftigast av allt, han är ju det bästa jag har.
 
 
 
Kramisar

RSS 2.0