Heter som chokladen

Sist jag var i Borås var 2012 och det var på hopptävling/Ungponny-championatet med Sara och Uffa.
Den här helgresan gick oxå i hästens tecken. Sara har provridit en D-ponny, som ska lånas ut. 
 
 
Sara & Noblesse
 
 
Nu börjar tankearbetet, för och emot, låna eller inte och allt praktiskt som måste vara klart och tydligt om vad som ska gälla om det här är Saras tävlingsponny. Skönt att ha något roligt att lägga tankarna på. 
Det var kul att komma hemifrån en stund, göra roliga saker och umgås. Ena dottern stannade hemma så Sara hade en kompis med. 
Hotellet vi bodde på heter Sköna Nätter, men det borde nog heta Kalla Nätter men det löste sig med dubbla täcken och extra element. 
Och jag älskar hotellfrukost !!
 
Hoppas att ni läsare oxå haft en fin helg.
 
 
Kramisar
 
 
 

Ännu en sån där dag....

 
Jag hatar när ångesten är så hög att det påverkar ridningen negativt. Ibland är det så att jag rider bättre än vanligt när jag mår dåligt men inte idag, suck....
När väggarna kommer emot mig och 4 ekipage till i ridhuset förvandlas till en sardinburk, då är det långt ifrån roligt att rida. 
Hoppas verkligen att imorgon är en bättre dag och att jag får ett bra ridpass:) jag behöver fylla på med positiv energi för idag har allt varit jobbigt.
 
 
Some were born to be happy
Some were born to be fighters
 
 


En liten helgresa till Borås väntar, så jag har inte tid att må dåligt. 
 
 
KramisarFörvirrad

Skumt, men jag mår både bra och dåligt idag. Jag ser fram emot våren och sommaren samtidigt som jag har oroväckande mörka tankar. Rent statistiskt hamnar mitt mående på lagom, men det är slitsamt att inte veta från en stund till en annan om mungiporna åker upp eller ner. Jag vill absolut inte kravla på botten av hålet igen men snälla hjärna, bestäm dig !! Jag kan ju inte säga att jag snart blir tokig för det är jag ju redan, normaltokig för att vara exakt ;)
Ha en fin tisdagkväll !!En stor godispåse att trösta sig med vore inte helt fel, Synd att det inte är lördag.


KramisarHögt över havet

 
 
Jag kan inte påstå att jag tycker det är enkelt med tankar, jag är nämligen expert på att övertänka, överanalysera och överreagera. Jag har otroligt svårt att låta de negativa tankar bara passera förbi, de ska snurra runt i huvudet som tvätt i en torktumlare Innan de eventuellt lämnar mig.
T.ex När någon i min närhet är på dåligt humör kan min hjärna gå på högvarv och slutsatsen blir att det är mitt fel. Om bara jag gjorde annorlunda, då skulle det varit bättre. Jag vet väl nånstans att jag inte är roten till allt ont, men jag tänker ändå för mycket fel. 
Tänk om det här tänkandet skulle användas när det är positiva tankar, då skulle jag le stort hela tiden. Så mycket att jag skulle vara tacksam att ha öron, för annars skulle munnen gå runt huvudet.
 
Tänk om, tänk rätt och tänk lagom......
Finns det fler än jag ??!!??
 
 
 
 
Kramisar
 
 
 
 
 

Så farligt kan det väl inte vara ....

Tänker idag på kommentarer jag fått under min sjukdomstid. I det stora hela har jag blivit bemött med både respekt och empati, men inte av alla.
Det är faktiskt inte bara att rycka upp sig, eller ta sig i kragen. Den onormala tröttheten går inte att vila bort med en liten tupplur på maten. 
 
Är det så enkelt, svart eller vitt ??!!??
 
Jag har även fått höra att jag har ju massa tid till att tex städa, handla osv när jag inte behöver jobba. Jag har inte haft semester, det lovar jag.
Att få höra att du kan väl inte vara deprimerad, du som har allt (familj,jobb,vänner) är som att påstå att en astmatiker borde inte ha svårt att andas, när det finns så mycket luft.
 
 
Har du andra korkade exempel på dumma kommentarer ??!!??
 
 
 
Kramisar

Internationella glädjedagen


#rockasockornaKramisar 


Fucked up mind

 
 
 
 
Här kommer ett oskyldigt exempel på att min hjärna tänker fel ibland. En helt vanlig promenad kan det tyckas men ....
 
 
Jag tänkte ut innan jag lämnade huset att den här rundan borde bli en mil. Det blev den inte, jag irriterar mig på att det "bara" blev 9,98 km. Jag måste alltså gå lite annorlunda nästa gång för att nå målet. 
Jag promenerade inte speciellt fort idag men blir ändå stressad vid tex övergångsställen. Om jag måste stanna så förlorar jag några sekunder. Samma sak om skosnöret går upp,eller om jag vill ta nåt kort. Ena kortet har jag tagit i farten och jag hoppade över att fotografera de tussilago jag såg, googlade fram en bild istället. 
 
Jag väljer alltid att använda Runkeeper när jag går, för att få lite koll på mina aktiviteter men det går nog över styr ibland. Jag får fortsätta på att träna på att tänka annorlunda för att minska på stressen jag lever med. 
 
 
Kramisar
 
 
 
 
 
 
 
 

Glöm inte att andas

 
 
Jag vaknade motvilligt när väckarklockan ringde imorse och kände direkt när jag klev ur sängen att det är en sån "där" dag idag. En dag när inget känns bra, när pulsen är i taket och det bara kryper i kroppen av en konstig rastlöshet och allmänt obehag.
Stress,stress och mera stress utan att veta varför. Spända axlar, spänd käke och lite tryck över bröstet. Glömmer bort att andas, eller andas tungt.Händerna är skakiga och lite kallsvettiga.
Min måndag är snart slut, tack och lov. Har jobbat, promenerat och ridit så på utsidan ser det ut som en vanlig dag. Tyvärr är ångest en del av min vardag och det är en allt för vanlig känsla på insidan.
Tänk om det vore så enkelt att det som inte syns, det finns inte.
Säger godnatt och hoppas att imorgon är en bättre dag. 
 
 
Kramisar
 
 
 

Kildegaards Claudius


Det krävs två fötter för att bära upp min kropp. Och det krävs fyra för att bära upp min själ.
Älskar min ponny och jag har svårt att se mig själv i ett liv utan hästar. Det är helt otroligt att jag för 7 år sedan var extremt rädd för dessa djur, även de minsta skrämde mig. Har helt klart botat min hästrädsla och kämpar på i sadeln, nån gång ska väl även jag bli ryttare. Och tro det eller ej, jag har inte bråttom att lära mig rida bättre och jag känner ingen press på mig (ok ibland gör jag det).Men oftast är det bara kul och jag nöjer mig med små framsteg. 
Dagens ridpass gick inte alls bra, jag och Dansken jobbade på helt olika saker idag men det gör inget, nästa pass kan bli bra :)


KramisarMums Zelmerlöw

 We are the heroes of our time
but we are dancing with the demons in our minds
 
 
 
 
Kramisar
 

Prestation

Våren är på intågande och jag njuter av solen och värmen som smyger sig på. En del av mig mår otroligt bra men ångesten vill inte ge vika. Nu ska det presteras, för med våren kommer kraven, motivationen och inspirationen som ett brev på posten. Och jag mår dåligt av att inte nå de mål jag har satt upp. Troligen för att de är för höga och jag vill nog inte sänka dom, även fast jag borde. Den friska delen av hjärnan säger till mig att jag ska ha samma krav på mig själv som på andra. Medan en annan del bara piskar på och talar om om jag måste göra mer innan jag kan vara nöjd och glad.
 
 
En förklaring till detta krigande mellan det onda och det goda på insidan tror jag beror på att jag är så van att må dåligt att det blir en trygghet att ha ångest, för då känner jag igen mig. 
Bara Hinernal-hatten som fattas för att bli "knäppgök" på riktigt ;);)
 
Har du prestationskrav som är orimliga ??!!??
Hur hanterar du dom ??!!??
 
Tar tacksamt emot tips för mina egna råd till mig själv fungerar inte så bra.
 
 
Kramisar
 
 
 
 
 

15 årig bröllopsdag


Bubbel ihop med bästa Geir, Ebba och Sara.


Middag på Red Brick

Jag har världens bästa make och vi har två underbara döttrar tillsammans.
Såna här kärleksfulla dagar önskar jag att alla får uppleva nån gång i livet.


Kramisar 
Nedräkning


Det är "bara" 5 månader kvar innan årets Fjällräven Classic. Dags att börja träna och idag tog jag årets första promenad. Behövde även lite frisk luft efter ett arbetspass. Strålande vårväder idag och Jag älskar solljus !! Tänkte skriva fågelkvitter oxå men jag har alltid musik i öronen så det missade jag idag ;).


KramisarEn pratbubbla

Idag är jag allt och lite till. Stundtals här och nu, ibland då och där. Kroppen är trött och sliten men ändå kryper rastlösheten fram och tillbaka.
Det är kaos på tankar och känslor, men vissa av dem är väl kontrollerade och de styr jag med järnhand.
Ibland går tankarna runt i skallen, ibland fastnar dom i hörnen. De kan vara tröga för att sedan bli ett höghastighetståg.
Jag kan vara medveten ena sekunden och nästa är jag nån helt annanstans. Ångest kan ge overklighetskänsla och då tänker jag på mig själv som tredje person. 
 
 
 
 
Dagens pratbubbla är nog mest bokstäver huller om buller, inga välformulerade fina ord här inte. 
När jag har såna här dagar så är tårarna nära till hands och skrattet lurar vid sidan av.
Av, på, av, på hela tiden.
Vilken tur att jag har en ledig dag idag, inga måsten (förutom stallet) så jag tänkte försöka sova en stund. Undrar om jag är på eller av när jag vaknar ??!!??
 
Hur ser din dag ut ??!!??
 
 
Kramisar
 
 

Face your fear


Alla är vi rädda för något och vissa av oss är mer rädda än andra. Det kan vara så mycket olika saker som skrämmer oss.
När jag blir rädd och får ångest av situationen så känns det som att titta på en skräckfilm. Jag har samma känsla som när den otäcka musiken hörs och jag vet att snart händer något hemskt, men jag vet inte vad som komma skall.  Någon som känner igen det ??!!??
Och så ska man försöka se rädslan i vitögat, ta tag i problemet och vinna med hjälp av intellektet. Låter väl inte så svårt, eller......
 
 
Vad är då min största rädsla ??!!??
Jag är sjukt rädd för mig själv och jag vill inte bli lämnad ensam. När jag mår som sämst är jag rädd för livet helt enkelt och det är banne mig inte lätt att bemöta den rädslan. Den slår till som en riktig käftsmäll. Det är inte lika lätt att undvika sig själv som tex huggormar för de är jag också rädd för.
Men jag försöker verkligen att möta mina rädslor i min terapi och det går sakta framåt. Jag har ju faktiskt stunder som är riktigt bra och då lever jag livet utan skräckfilmskänslan.
När jag ser bilden av mig själv så tycker jag inte att jag ser så farlig ut, men hon är både min bästa vän och min värsta fiende.
 
Vad gör dig rädd, och hur bemöter du rädslan ??!!??
 
 

Avig Maria


Åhhh, vad bra hon är, den dära Mia Skäringer. Jag kan inte hjälpa det-men jag älskar Tabita :)
Helt klart en sevärd föreställning men det gick att önska bättre ljud. Synd att missa lite poänger bara för att det var kasst ljud.
Jag vet inte hur många gånger jag tänkte att:
-Det där måste jag komma ihåg för att "det" var roligt eller hade en hög igenkännande faktor. Kan lugnt säga att jag har minne som en guldfisk. Kommer inte ihåg vad jag ville skriva ner och förmedla så mitt råd till alla blir väl att gå på föreställningen, den var bra.


Kramisar


Vad är en bra blogg ??!!??

 
Att blogga om sig själv och sitt liv. Är det lätt eller svårt ??!!??
Vad är lagom att berätta ??!!??
Jag vet inte riktigt i vilket fack min blogg hamnar, jag är ponnymamma, fru, sjuksköterska och psykiskt sjuk. 
 
 
Jag läser några bloggar och de flesta handlar om psykisk ohälsa, och alla är olika, men jag upplever att de flesta är förvånansvärt ärliga.
Hur ärlig ska man vara i en blogg ??!!??
Hur personligt får det bli ??!!??
Sen så kan jag även fundera över varför just jag bloggar, det kan väl inte vara enbart för min egen skull, jag gillar ju att folk besöker min vrå i bloggosfären. 
Hur mycket bekräftelsebehov har jag egentligen ??!!??
 
Vad tycker ni är viktigt och bra i en blogg ??!!??
 
 
Kramisar
 

Dressyrträning

 
 
 
 
Idag har jag sitstränat( sjukt jobbigt ) och för mig är det ibland obegripligt hur duktiga ryttare gör allt rätt på en och samma gång. Jag har fullt upp med att få ner rumpan i sadeln så jag inte bara skumpar omkring. Mitt största problem är nog att jag har för klena magmuskler. Det blir ofta så att jag balanserar upp mig i tygeln och blir stum i handen. Jag har kommit en bit på väg, så det kanske blir ryttare av mig oxå ;)
Bara att hoppas att jag kan välta mig ur sängen imorgon, jag kommer troligen att få träningsvärk från hell. Men det sorteras under I-landsproblem.
 
 
Kramisar
 
 

Hoppfullt

 
 
 
 
 
Det finns hopp om livet, jag hoppas att våren kommer snart. Jag hoppas även att jag snart ska må lite bättre, vore ju dumt att nöja sig med stabilt halvdåligt ;)
Jag hoppas och tror att motivationen till träning lurar bakom hörnet. Det behövs om jag ska vara i beach-form i år, Och för att gå Fjällräven Classic i augusti.
Idag har vi tittat på två ponnysar. Jag hoppas att en av dem blir Saras hopp-ponny. Sen har vi tittat på hästhoppning på TV.
En massa varianter på hopp idag :)
Och till sist så hoppas jag att din dag är bra och att det du hoppas på blir sant.
 
 
 
Kramisar
 
 
 

RSS 2.0