Inget är som väntans tider....

...Och vad väntar jag på, Jo en grym träningsvärk !!!! (och tomten förståss ;)  )
 
 
Besök och träning på Träningslagret, det var sjukt längesen så banne mig om detta inte var årsförsta Combat-passet 2013.
Attans va svårt det är att veta hur mycket man törs ta i efter ett långt uppehåll, jag vill ju inte stupa innan passet är slut, och jag kan lugnt säga att det var sjukt mycket konditionsträning vilket är välbehövligt men satan i gatan va jobbigt det var, men nu är det gjort för idag och jag ska nog inte vänta till nästa år innan jag besöker gymmet igen =)
 
 
 
Kramisar
 

Något att se fram emot

 
Jag och Sara ska till Karlstad för lite kvalitetstid om en vecka. Nice :)
 
 
Kramisar

Hoppsan Kerstin ;)

Jag vet inte vad det var som flög i mig, men sittandes i frisörstolen sa jag helt appropå till min frisör Kerstin
-Idag klipper vi håret kort......
 
 
När jag såg högen med hår på golvet, var min första tanke -Shit vad har jag gjort !!
Men är supernöjd med resultatet och som den ständiga bantaren så tappade jag nog något hekto eller två.
Lite synd är det att ta den nyfixade frisyren ut i stallet och trycka ridhjälmen på huvudet, men idag blev det bara ett framridningspass i skritt 15 minuter.
 
 
 
Både Prinsen och Dansken blev tömkörda idag för första gången (Prinsen kanske har blivit tömkörd innan han importerades till Sverige,men det vet vi inget om) och jag är grymt imponerad av Helena som gjorde det.
Tidigare i mitt liv när det inte innehöll hästar förstod jag inte vilken kunskap det krävs, eller varför man överhuvudtaget sprang omkring bredvid hästen med en sele på.
Att få hästen att arbeta rätt med sina muskler, bli lösgjorda i muskulaturen, konditionskrävande och säkert fler positiva effekter som jag inte vet, är ju fortfarande novis i hästvärlden för den har visat sig vara gigantisk stor.
.Och det var häftigt att se vad pållarna fick jobba med huvudet och hur fokuserade de blev på uppgifterna de fick.
 
Börjar bli kallt på kvällarna så det smakade riktigt gott med en stor kopp varmt te och en ostmacka efter stallet och nu bara varva ner innan sängdags.
 
 
Kramisar
 
 

Regn

Lika inspirerad att blogga som vädret just nu......
 
 
 
 
 
......men så där lite lagom klämkäckt så får jag väl säga att det finns inget dåligt väder, och efter regn kommer solsken......
Hoppas att ni haft en fin helg ändå =)
 
 
Kramisar
 

Gofika

Att ta en fika ute, visst det händer emellanåt, men då oftast med vänner, idag blev det kvalitetstid med maken.
Det smakade både gott och var trevligt.Kramisar

Agnes Cecilia - en sällsam historia

Återupplever/Läser just nu en av mina favorit-ungdoms-böcker som är skriven av Maria Gripe.

Boken inleds med ett citat av Arthur Schopenhauer....
(borde man veta vem det är ??!!??)

"Var människa bör alltså förstå sig själv som ett nödvändigt väsen ..."


Och så här skriver M.Gripe på sid. 50 om du läser samma sorts pocketbok som jag gör, mystiken är underbar:

"Hör på vad jag har att säga dig!
Du har varit mig en trogen tjänare,
Och nu vill jag att du skall utföra detta uppdrag:
Bege dig jag vet inte vart
för att söka jag vet inte vad!"


Kramisar

48 timmar av mitt liv

Jag hade faktiskt tänkt att jag skulle kratta löv just nu, men hamnade visst i soffan med datorn i knät. Det har varit mycket de sista 48 timmarna så nu är kroppen trött.
Jag ska inte klaga för dessa  2 dygn har varit proppfulla med positiva saker, hästar, familj, vänner och mat =)
 
Fredag:
 
Tanttrim var arbetsnamnet på kvällen, vi var 14 häst-intresserade vuxna (vuxna på papper i alla fall) som tillbringade kvällen tillsammans i stallet.Vi började med att bli indelade i 3 grupper för att rida lektion och jag var som vanligt ambivalent och kunde inte välja om jag skulle rida Prinsen eller Dansken så det slutade med att jag red 2 lektioner à 45 minuter.
Träningen gick jättebra, men 90 minuter till häst/ponny är jobbigt om man inte är vältränad vill säga, och det kan jag inte påstå att jag är, men kul var det.
Lite så där barnsligt nöjd efter att provat göra skänkelvikningar och serpentinbågar i galopp och någon enstaka sådan var nog godkänd.
 
Taco-mys efteråt inne hos bästa ridfröken Rosie smakade gudomligt !! Och tjejsnack så klart !!
 
 
Lördag:
 
 
Klockan ringde tidigt för idag började dagen med mera tjejsnack och hotellfrukost 09.00 i Örebro  fast med andra vänner, som jag känner sedan fallskärmstiden i mitt liv, och det är så sällan vi hinner ses så då är det extra trevligt att bara träffas och äta gott.
 
Hann ut till stallet mitt på dan för yttligare ett ridpass på ponnyn, trots begynnande träningsvärk efter fredagens drillning så kunde jag inte låta bli att träna på de nya momenten i ridningen som jag provade igår.
Sara red den andra kusen för idag hade jag aldrig orkat med båda.
 
 
Och på tal om att äta gott, lördagen innehöll även en familjemiddag hos mina föräldrar i Hällefors. Min allra bästa lillasyster Anna med familj var där och vi åt pulled pork,med supergod kall sås-alltså fullproppad med kalorier, en vitkålssallad och bröd. Klyftpotatis vid sidan av till den som så önskade.

Anna säger SKÅL !!
 
Sabreringsutbildning planerad till december, jag och min syster ska lära oss detta tillsammans =)
 
Mera 40-års firande blev det visst, så nu finns det ingen återvändo.Fjällräven classic 2014 är målet !!
 
 
 
Söndag:

 
Uteritt med Ebba, och kombinationen med frisk luft, färgsprakande löv och höra takten i hästens steg är magiskt, eller om det ska beskrivas proffsigt så är det nog mindfullness.
 
Så jag fortsätter att sitta i soffan en stund idag, jag kan ju alltid hoppas att det blåser ordentligt någon dag i veckan så kanske löven försvinner ändå, eller så försvinner de snart under snön och blir ett av vårens arbetsprojekt istället.
 
 
Kramisar
 
 
 
 
 
 
 

Vad är en vardag ??!!??

Idag har jag upplevt något för mig helt nytt, men som för mamma Jennie och Svea 3 år är vardag. Sveas vardag har alltid sedan hon föddes varit sjukhus eller vård i någon annan form hemma.
Idag följde jag med och umgicks med Jennie över en kopp kaffe på lektetapin på USÖ och det var trevligt men för mig en annorlunda och ingen vardaglig situation. 


Jag är ju sjuksköterska men jag har idag försökt fästa en droppslang med Coca-cola-dropp i rumpan på en docka med en smal gasvävslinda för första gången och det var inte det lättaste, plastslangen var svårfixerad och "den dagen var jag inte skolan" när den undervisningen var, eller så är det nya rön :) Hur ser din vardag ut ??!!??


Kramisar

Ponny-söndag med höst-inslag

På rätt väg, mot tävlingsplatsen......
 
Men hur tänkte de nu:
 
 

Lokal ponnydressyr i Gyttorp på söndags-agendan.Strålande sol, varmare än det brukar vara i oktober (det var 13°C utomhus enligt termometern i bilen kl. 17.00 och vi rullade hemåt efter att allt hästeri avklarats för idag).
Och tävlingsmässigt en bra dag där ridkänslan för Dansken och Ebba verkade sitta som ett smäck. Inga rosetter eller placeringar men debut i LA-klass med godkänt resultat är inte kattskit det inte ;)
 
 
LB:1 66,37% och LA:1 63,68%
 
 
Nu är hela famljen hemma och väntar på att maten ska bli klar, bästa maken har ockuperat köket och det blir lasagne med hästgodis i. Morötterna är visserligen bra att ha för att dryga ut köttfärsen med om "snåljåpen" får säga sitt, men jag tycker nog att den funkar mest som smakförstärkare, och köper hellre köttfärsen då den är billig istället om jag har en ekonomisk dag ;)
 
 
 Och så gör jag som alla andra, slänger in en höstig lövbild och säger Vackert värre !!!!
 
Ha en bra söndagkväll !! (nu är visst maten klar)
 
 
 
Kramisar
 
 

Knivigt värre

Jag har alltid varit öppen för att lära mig nya saker och många verkar tycka att jag är hyfsat vetgirig.
Det är i och för sig en bra egenskap tycker jag, men ibland kan det vara jobbigt att alltid "vara nyttig, lära sig nyttiga saker som ska användas i nyttiga sammanhang".
 
Jag vill lära mig något onyttigt !!!!
 
 
 
Jag tänkte att jag ska lära mig mer om Champagne, för det vet jag otroligt lite om, dricker det otroligt sällan och har igen susning om det jag dricker är findricka, fuldricka eller annat.
Och det kan ju även vara en bra anledning till att få resa i norra Frankrike.
Men den stora helt onödiga orsaken till att jag funderar på Champagne är att jag vill lära mig:
 
Så nu har sabel/svärd en plats på årets önskelista till tomten =) !!!!!!
 
Har ni fler förslag/idéer på "onyttligt" lärande enbart för nöjes skull ??!!??
 
 
 
Kramisar
 

En glad överraskning

Jag har ju som de flesta vet nyligen fyllt 40 år och idag fick jag en sen födelsedagspresent av mina kollegor på MedHelp AB.
Jag har ju jobbat där i snart 10 år och de verkar känna mig väl och veta vad jag behöver och uppskattar.
 
 
 
Jag ska på Dagspa på Loka Brunn.
 
Tusen tack allihopa, jag älskar att vara där,ett av mina favoritställen faktiskt,jag är ju uppvuxen några mil därifrån så det har alltid varit "lätt" att åka dit.
Ser fram emot att få njuta av atmosfären, lugnet, maten och hoppas på att få en toppenfin höstdag med möjlighet till att samla kraft och energi nu när mörkret kommer, för det gillar jag inte...... även om det är mysigt att krypa upp i soffan med tända ljus så föredrar jag solsken och ljusa dagar.
 
 
 
Kramisar

Idag har det varit söndag hela dagen ;)

 
Efter lördagens regnruskiga väder så var jag nöjd med att det var torrt idag, även om höstkylan början kännas.
Idag rullade vårat hästekipage till Glanshammar,för en Pay & Jump.
Sara och Prinsen hoppade två klasser. 90 cm och 100 cm och det gick "självklart" bra.
Felfri i 90 cm. 4 fel i 100 cm. Prinsen smet förbi första hindret i andra klassen men sen hoppade han banan utan problem. Duktig hest och duktig ryttare-säger mamma såklart =)
 
Nästa vecka är finaste hästen "min". Rider fortfarande hellre än bra !!
 
 
Kramisar
 
 
 

Lite Av Veckan

Nu är det riktigt höstigt kallt på morgonen, de dagar jag är i stallet tidigt så vaknar jag till av kylan. Bara att klä på sig och vänta några timmar för jösses vilka vackra dagar det är forfarande.
 
Svårt att tro att det här kortet är taget i oktober, här är vi på väg till, hör och häpna "sommarbetet" tidigare i veckan för att hämta hem unghästar. Så tjocka som de är så är det i alla fall ingen brist på mat, haha.
 
Ridmässigt så har veckan varit ortoligt bra hittills, jag har mest ridit Dansken och det har varit många aha-upplevelser. Jag har fått träning i att träna,och rida ponnyn så han blir mjuk och genomriden i båda sidorna. Han har varit lite stel och fast i högersidan. Vilken skillnad. Från att det kändes som om han var långt framför mig och bara sprang och att jag tappade yttersidan till att få känslan att vi rider tillsammans och han är verkligen rakt under mig. Skönt med såna positiva upplevelser, och att få känna sig lite duktig ;)
 
För att inte bli för "kaxig" och tro att jag är nåt, så var det ridpass på Prinsen idag. Han är både större,och starkare att rida. Att vara trött, illamående och huvudvärk är inga bra förutsättningar när man rider, så från jättebra ridkänsla tidigare i veckan till dagens brist på ridkänsla så är allt lagom igen.....Skönt, då är det som vanligt med andra ord. Ömsom vin,ömsom vatten. Om jag skulle beskriva dagens ridpass så var det som att känna sig magsjuk, ha sirap i armarna, tvål i hanskarna och såpa på sadeln, men det är bara att gilla läget och på det igen, nästa gång !!
 
 
 
Har även varit på XXL idag och tittat på vandrings-skor och ryggsäck,inför nästa sommar. Planen är att utsätta mig för Fjällräven classic och vandra 110 km på 5 dagar, om vi får någon av de 2000 platser som säljs,men jag har ju gott om tid att träna och förbereda mig.
Sen så lite mini-shoping. Vantar och pannband till de kalla dagarna som väntar runt hörnet och "höpåsar" till hästarna-det är alltid bra att ha några extra, speciellt nu när vi ibland behöver åka åt 2 håll och ha 2 hästtransporter rullandes samtidigt.
 
Nu tar jag fredagkväll, med lite familjevänlig mat, det blir fläskfilé, pommes frites och bearnaisesås och en sallad till det. Även ett glas rött ska det bli. Ha en fin fredagkväll och trevlig helg.
 
 
Kramisar
 
 

RSS 2.0