Ful som stryk

 
Just nu är läget stabilt, så vardagen rullar på ganska så friktionsfritt men de negativa tankarna har en tendens att alltid vara närvarande, så de personer som säger att positivt tänkande gör dig vacker...
- De tycker att jag är ful som stryk !!!! Hahaha
 
Det svåra just nu är att fokusera på rätt saker. Jag måste lära mig att tänka mer på vad jag vill ha, inte på vad som gör mig rädd.
Jag glömmer lätt bort att njuta av det som är bra just nu, istället förbereder jag mig på nästa bakslag, för det kommer nångång och då vill jag vara beredd.
 
 
Jag hoppas att jag kan slappna av och njuta av en helg med familjen. Och en hel del häst blir det, för ridglädjen börjar återvända och det är så skönt. Så härligt att hoppa av hästen och vara nöjd och redan då börja längta till nästa ridpass.
 
 
 
Kramisar
 
 

Kampen mot latmasken

Här sitter jag med en stor kopp kaffe och bloggar istället för att göra något vettigt här hemma, vi har en liten lista på uppgifter/att göra saker den här veckan men det är inga saker som absolut måste göras men ändå..... Så stirrar jag på den och tycker att jag borde ta tag i den.
När jag bestämmer mig för att vila - då kan jag inte sitta still utan gör en massa saker.
Igår bestämde jag mig för att vara lite nyttig idag, och då kommer latmasken med sin vinnarskalle och ingenting blir gjort. Det är väl konstigt ??!!??
Jag vet inte om det bara är jag som är sån här, eller om någon mer känner igen sig i detta. Ett I-lands problem är det i alla fall.
 
 
Hur jag än vänder och vrider så är röva bak, jag måste hitta ett sätt att dra ner brallorna så röva kommer fram.
 
 
 
Kramisar

Varför komplicera saker......

 
 
 
Kramisar
 

Cecilia 2.0

Enligt wikipedia är felsäkert läge..."underlätta felsökning vid allvarliga problem som förhindrar att systemet startar normalt"
 
 
Vet inte om det är en psykolog eller data-snubbe som kan hjälpa mig tillbaka till en vettig tillvaro ;) Hahaha.
Tur att jag är gift med en som kan datorer ;)
Hoppas att den här uppgraderingen av mitt operativsystem (psykoterapin jag nyss påbörjat) är klockrent och välfungerande.
Det är bara att trycka ctrl-alt-delete så fixas allt, eller hur ??!!??
 
 
 
Kramisar
 
 
 
 

Mellanmjölk

Jag vet inte varför men jag har alltid varit en Av eller På-människa. Just nu befinner jag mig nånstans i mellanmjölkens land, det jag menar är att jag för tillfället varken är av eller på.
 
 
Jag mår antingen halvbra eller halvdåligt och det är en konstig känsla att vara i mitten av skalan för det är olikt mig. Jag hoppas att det är bra att vara här och ska försöka att stanna upp en stund.
Ångesten kommer och går, den är min värsta fiende men känns även en vän, visserligen en dålig kompis men jag måste nog inse och acceptera att vi kommer att hänga med varandra resten av livet, men förhoppningsvis inte så ofta eller så intensivt som det sista året.
Jag har en tendens att glömma bort att det finns något som heter lagom, något att träna på de dagar jag mår halvbra, eller ännu bättre helbra dagar. De kanske kommer snart......
 
 
 
Kramisar
 
 
 

Sex hundradelar

Väckarklockan ringde 03.50 imorse...Ja ni läste rätt,vi gick upp mitt i natten. Nu när tävlingssäsongen börjat är det lika bra att vänja sig vid detta igen.
Tävlingsdagen kunde ha blivit avslutad innan den ens börjat, vi fick strul med bilen på väg till Strömsholm men det löste sig som tur var. Blev ett akut byte av dragbil men vi hann fram i tid och kunde förbereda oss för start snabbt utan att behöva stressa för mycket.
 
 
 
Sara och Filippa hoppade LC och LB idag. Attans vad nära placering de var i LC-klassen.6 hundradels sekund till det ekipaget som knep 4:e platsen, men det roligaste var att de tog sig runt banan i båda faserna och dubbelnollade.
Tyvärr 2 stopp i LB och utesluten, men i det stora hela var det en bra tävlingsdag.
 
 
 
Kramisar
 

Mat och potatis

Tänkte skrytblogga lite idag ;)
 
Jag har nämligen lagat rejäl mat 2 dagar i rad och det brukar inte bli så ofta. Är ju bortskämd med en man som lagar mycket mat.
Igår blev det fläskpannkaka med lingonsylt och idag hemmagjorda pannbiffar,gräddsås och potatis.
Präktigt, javisst !!!!
 
 
 
Kramisar

Vårtecken

Fotograferade dessa små snödroppar i trädgården för några dagar sedan och fick lite vårkänsla. Jag vet att det är för tidigt att bli vår på riktigt men jag längtar faktiskt efter sol och värme nu.
När är det vår på riktigt för dig ??!!??
Min vår börjar när jag kan sitta i solen och äta en av årets glassnyheter,
Och när de kommer och sopar rent gatorna från grus då är det vår på riktigt för mig =)
 
 
 
Kramisar
 
 
 
 

Broke but still shopping

Hahaha, det ligger nåt i det påståendet, eller hur ??!!??
Rubriken är väl inte helt sann men fattigare blev jag pengamässigt ;)


3 nagellack, 2 par byxor och 2 tröjor inhandlades idag och en liten söt pillerburk så jag känner mig nöjd och glad :)

Kramisar

Vad är lycka ??!!??

Tänka sig, efter 9 månaders väntan har jag äntligen fått en psykologkontakt och vi har påbörjat terapi. Nu när det verkligen händer är jag rädd och det känns otroligt farligt.
Innan jag gick dit första gången var jag mest orolig för att det skulle vara en tant till att prata med. Jag har så svårt för snälla försiktiga tanter som klappar mig på huvudet och säger snälla saker.
Inget illa menat med att vara tant, det är bara det att jag passar inte ihop med den typen av människor.
Jublade inombords när jag träffade psykologen och konstaterade att här är en rak och tydlig människa som kan säga ifrån och peka med hela handen om det behövs.
Just nu mår jag halvdåligt, men det är stabilt dåligt och det känner jag igen och är van vid, en förändring av det kan ju bli sämre (ja vet, att jag inte ska tänka så negativt, men det går av bara farten) och det vill jag inte så det är svårt att göra de där förändringarna som skulle kunna förbättra livet. Låter konstigt att inte våga ta steget, men rädslan och ångesten sätter verkligen käppar i hjulet.
 
 
När jag bara vill ge upp, måste jag försöka tänka på varför jag hållit kvar så länge och då brukar det kännas bättre en stund för det finns faktiskt mycket bra saker i mitt liv också.
Det är otroligt svårt att jobba med sig själv, speciellt när jag vissa dagar inte ens tycker om mig själv eller vill vara med mig själv.
Önskar ibland att jag kunde fly och bli någon annan. Eller sudda ut det som varit och börja om på på ett oskrivet blad.
Förtjänar jag att må bra ??!!??
Det är en fråga som ständigt dyker upp och den har jag absolut inte något bra svar på.
Självklart svarar intellektet men känslomässigt så säger jag Nej. Att ständigt svänga mellan gott och ont och inte veta vilket tillstånd jag vaknar med nästa morgon sliter och tröttar ut mig vansinnigt mycket.
 
 
Jag vill bli frisk men vet inte riktigt vad det innebär och hur känns det ??!!??
Vad är lycka ??!!?? När är du lycklig ??!!??
 
 
 
 
Kramisar

Träningstävling

 
Sara och Filippa
Idag var det Pay & Jump i Örebro som stod på agendan, Sara och Filippa hoppade LC och LB och de gick felfritt i båda klasserna. Jättekul !!!!
 
Ebba Danielsson och Uffa
 
Ett kärt återseende. Saras förra tävlingsponny JiPe Top Model, eller Uffa som hon kallas var också på plats för att hoppa. Självklart gick detta ekipage felfritt i sina klasser ;)
 

Att be om hjälp

Kunde inte sova inatt, skrev ett utkast till bloggen vid 03-tiden för att fördriva lite tid och varva ner, somnade gott efteråt och det här blev resultatet.
 
 
Om det är vardag eller helg när man är sjukskriven spelar egentligen ingen roll, alla dagar flyter ihop.
Kan tyckas konstigt men jag upplever att tiden går så sakta, men jag hinner ingenting. Jag vill så gärna klara av att leva utan att be om hjälp när ångesten har ett järngrepp om mig eller när jag är för uttröttad. Då kan även det enklaste vara ett superstort hinder i vägen.
Vissa dagar klarar jag inte att t.ex handla mat eller ringa det där samtalet jag borde.
Det svåraste jag har är att erkänna att jag inte klarar detta själv, utan jag måste be om hjälp för när det kommer till psykiatri är inte ensam stark.
Jag vill ju helst vara oövervinnerlig men alldeles för ofta kan jag inte ens sätta ord på vad som besvärar eller tynger mig. Hur ska jag då få någon annan att förstå varför jag gör som jag gör, när jag själv inte kan förklara varför.
 
 
 
 Kramisar
 

Alla hjärtans dag

 
Ett ridpass för nöjes skull, tacos, bubbel & mjukisbyxor. Dumt att klaga =)
 
 
Kramisar
 

143 cm

Idag har vi slutmätt våran fina ponny Dansken som har blivit stor nu. 8 år och 143 cm hög i manken.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kramisar

Skitdag

Tänk om ångesten var synlig, eller ännu bättre en person, då skulle jag nog bli åtalad för grov misshandel och troligen dråp. Jag är så förbaskat trött på denna följeslagare vart jag än går. Det skulle vara så skönt att få slå och sparka på den grymme herr Ågren.....som terroriserar mig var och varannan dag.
Jag bara tänker och tänker och funderar, allt i en rasande fart, det känns som om det inte går att få stopp på flödet, allt elände ska fram på en och samma gång och det finns inget filter eller sorteringssystem som fungerar hos mig.
 
 
Något positivt är ändå att dagen snart är slut och jag kommer aldrig mer att uppleva den igen. Om vissa dagar har mer hår under armarna än andra så skulle den här dagen vara groteskt hårig och skulle troligen höra hemma på ett zoo;)
Snart dax att dra täcket över huvudet, be en bön om en bättre dag imorgon.
 
 
Kramisar

Hoppas på bättre tider

Jag jobbar på att ta dagen som den kommer, inte grubbla om igår eller ha ångest inför imorgon.
Funderar över livet, om allt stort och smått.
Jag har tankar som ibland tar över och är mer eller mindre destruktiva och de behöver bytas ut mot hoppfullhet. Ibland är tankarna bara rappakalja och jag känner mig helt bakom flötet.
-Som att se ljuset i tunneln, men då tror jag att det är ett tåg som kommer och vågar inte gå mot ljuset. Nu har jag mått dåligt så länge att det börjar bli vardag och att förändringar kan stressa mig, även om de är mot det bättre. Låter till och med knäppt i mina öron.
Ibland känns det som om alla depressioner gjort mig alldeles för tilltufsad i huvudet att jag glömt bort hur det är att vara frisk, må bra och njuta av dagen som den är.
Jag vet att jag troligen behöver medicinera livet ut för att jag har en sårbarhet för psykisk ohälsa och det har jag nog nästan accepterat och förlikat mig med.

 
 
 
Att bli peppad framåt med ord som
  • Du är stark
  • Ge inte upp
  • Du kan ta dig igenom det här
Kan ena dagen vara motiverande för att nästa dag trycka ner mig i skorna och känna mig värdelös och orden blir en börda att bära på. Jag försöker verkligen att tro att det faktiskt är sant, jag vill ju vara en överlevare.
 
När jag startade min blogg 2012 var tanken att den ska vara positiv, och nu har den blivit delvis en psykiatriblogg och jag hoppas det är positivt också, att det kan hjälpa mig att tillfriskna och om någon annan skulle vara hjälpt av det jag skriver är det självklart mer än positivt.
Min man påtalade för mig att jag måste bli bättre på att lyfta fram mig själv positivt på bloggen och det är väl absolut värt att fokusera på.
Jag är den mogna, vuxna Cecilia, jag vill se det friska, jag fixar det här !!!!
 
 
Kramisar

Vänliga veckan

 
Ett stort tack till mina kollegor på MedHelp AB Kristinehamn som tänker på mig som är hemma och tyvärr sjukskriven.Presentkortet på blomsteraffären omvandlades till en hjärtformad blomma för att det är ju vänliga veckan nu och så Alla hjärtans dag på fredag. Och godiset är som balsam åt själen om jag inte äter upp för mycket, då kommer det dåliga samvetet fram.
Jag hoppas att jag snart kan börja jobba igen och få en normal vardag. Jag kräver ingen perfekt tillvaro för jag vet att jag har fel & brister. Det lixom ingår i livet. jag önskar mig bara bättre resurser när livet sätter sig på vrångsidan.
Skulle beskriva det som att jag vill ha liv i livet.
 
Tänk att det ska vara så svårt att äta lagom mycket godis. Det var nog bättre förr när man valde godis i kiosken i den där lilla påsen, Jag vill ha 1 sån, 2 såna, hur mycket har jag kvar ??, nej föresten inte 2 av den förra sorten, jag vill bara ha 1 sån.....(vilket tålamodskrävande jobb det måste ha varit att jobba i kiosk)
 
 
 
Kramisar
 
 
 
 

Mina OS-naglar 
 
 
Kramisar

Aj aj aj

Att placera sin egen fot under hästens hov är inte att rekommendera. Naturligtvis är det brodd i hästens sko....
Jag önskade mig stålhätta på min gummistövel de sekunder som min fot var underst.
Nu är min lilltå jättemycket större än den andra och färgsprakande i rött och blått.
Bara tån inte svullnar mera är jag nöjd, för jag vill ju kunna ha mina tighta ridstövlar på mig och rida trots att det gör lite ont.
 
 
Kramisar
 
 
 

Nu har det börjat =)

JAAAAA, ÄNTLIGEN !!!!
Tävlingsäsongen 2014 startade idag på Örebro fältrittklubb. Sara & Filippa gör sin första start tillsammans.
Sara har ridit Filippa i 1,5 månad och de gör en klart godkänd debut tillsammans.
 
LC: 4 fel och tyvärr 2 stopp och utesluten i LB.
Nu tränar de vidare för nya tävlingar. och det ser jag fram emot.
 
 
 
 
Kramisar
 
 

Glöm inte att andas

Suck, att denna jäkla ångest, oro, rädsla aldrig ger upp och försvinner. Just nu är jag otroligt spänd, snabbandad och jag har klart förhöjd puls.
 
Varför ??!!??
 
Det är faktiskt positiva saker som stressar mig just nu. Jag ska till stallet och rida grupplektion ikväll och det har jag gjort massor med gånger och behöver egentligen fundera så mycket på det, men hjärnan går på högvarv.
Jag ska till Örebro fältrittklubb imorgon för att se Sara och Filippa göra sin första start i hoppning.
Jag hoppas att intellektet vinner och att det blir en trevlig fredagkväll i stallet och en lyckad tävlingsdag imorgon.
 
Trevlig helg alla =)
 
 
Kramisar

Allt är inte guld som glimmar

När jag föddes fick min mamma det här halsbandet av pappa. Jag i min tur fick det när jag fyllde 30. Det har legat i en låda i 10 år (skäms på mig) till att bli mitt favorithalsband just nu.
 
Haha, vilket ointressant inlägg ;) men det var det bästa jag kunde komma på för stunden.
 
 
 
Kramisar 


Hittat ridglädjen igen

Nu äntligen börjar lusten att rida återvända. Jag rider fortfarande hellre än bra men det viktigaste har kommit tillbaka:
  • Jag rider för att det är roligt.
  • Jag rider för att jag mår bra av att sitta till häst.
  • Jag har delvis kommit ifrån tanken att jag måste prestera.
 
 
Ikväll ska jag rida en för mig ny häst "Jullan"och det ska bli både spännande och roligt =)
 
 
 
 
Kramisar

Mammografi

Bäst före datumet på Cecilia har gått ut ;)
Jag fyllde 40 och blev officiellt tant i september, nu idag har jag varit på min första mammografi......
Det gick snabbt och smidigt men jag kommer aldrig begripa varför det satt en helfigur-spegel i båset där man klädde av sig på överkroppen.
Snacka om att jag känner sig blek-fet nu då, men med den bilden på näthinnan kanske motivationen kommer att tänka mig för innan jag stoppar allt onyttigt i munnen och att jag börjar motionera mera.
 
 
 
Kramisar
 

Psykoterapi !!!!

 
Tjoho vad bra, nu börjar det hända grejer. På tisdag nästa vecka påbörjar jag en resa in i mig själv. Jag har nämligen fått en psykoterapikontakt efter 9 månaders väntan. Är otroligt tacksam över att få starta arbetet,men samtidigt lite nervös och rädd. Vad kommer att hända ??!!?? Jag känner mig ganska liten eftersom jag inte har kontroll över situationen, men jag tror det blir bra i alla fall.
Det optimala vore väl att kunna lägga alla problem i en påse och ge till psykologen:
-Jag vill att du löser det här, gör din tolkning och sen bara fyller mig med svar ;)
 
Den här dagen började dåligt, blev på förmiddagen mera dåligt och ångestladdat för att på eftermiddagen bli en trevlig dag med nya möjligheter. Det kallar jag snabba svängningar, och just den här svängningen var ju jättebra.
Jag har ridit ett pass på Dansken och ridmässigt var det väl inget höjdarpass, men det viktigaste var väl ändå att det var skitkul att rida idag. Jag och Geir var dessutom själva i stallet så jag kan absolut säga att det var kvalitetstid idag.
Det kan nog kanske vara läge att fira dagen med ett glas bubbel,eller vad tycker ni ??!!??
 
 
Kramisar
 

Hur överlever man ??!!??

Sitter hemma ensam och funderar på allt och ingenting. Just nu är den stora frågan:
Hur i helskotta överlever man en depression ??!!??
Jag är deppig, men ändå känslolös och ångesten mal på hela tiden som om en katastrof väntar runt hörnet.
Jag orkar just nu inte med det här som kallas livet, jag vill bara bort från allt, dra täcket över huvudet och vakna frisk en strålande solig vårdag.
Det är fruktansvärt att inte stå ut med sig själv !! Och vetskapen om att jag har allt jag någonsin önskat mig men ändå oförmögen att uppskatta det just nu. Ni som känner mig vet vilken otrolig familj jag har och hur underbara de är.
 
Att bryta en sån här cirkel är f*n i mig inte det lättaste, Ena dan är jag helt övertygad om att det är möjligt för att nästa dag misströsta och uppleva allt kolsvart och helt omöjligt.
Tänk dig att vara i ett stort hus och du ska ta reda på vad klockan är, Jag springer runt i alla rummen och alla klockor går fel.
 
 
Jag har fullt upp med att tänka på vad jag känner, vad jag sagt och gjort, vad jag borde göra och alla måsten jag själv målar upp som viktiga.
Hoppas på att en eftermiddag i stallet med lite ridning vänder just den här dagen till något bättre.
 
 
 
Kramisar

Självkänsla

 
Självkänsla handlar om uppfattningen om mig själv och den jag är.
Jag har enligt definitionen dålig självkänsla, eftersom jag alldeles för ofta underskattar mig själv som person och har så otroligt höga krav på mig själv. Eftersom det krävs så mycket av mig själv blir jag sällan nöjd med mig själv och det om något är destruktivt.
Eftersom jag funkar dåligt i stora grupper, besväras av ångest med bristande impulskontroll så skulle säkert "pappa Freud" kalla mig jagsvag.
 Att känna sig dålig och misslyckad stup i ett tar på krafterna. Och jag vet rent intellektuellt att jag inte är dålig, men känslomässigt är det svårt att säga att jag är bra som jag är.
Det skulle gå att skriva om detta i all oändlighet, men då blir det bara tråkigheter att läsa och jag misstänker att det skulle bli för personligt.
 
Någon som känner igen sig ??!!??
 
 
Tänk om livet kunde vara lika bra och perfekt som många statusuppdateringar på Facebook, hahaha.
På tal om fejjan så läste jag något som stämmer otroligt bra:
-What doesn´t kill you, fucks you up mentally !!!!
 
 
Kramisar

Tävlingsäsongen 2014

Dem 8:e februari börjar tävlingssäsongen för familjen Hansen. Sara & Filippa ska tävla hoppning i Örebro. Ekipaget startar LC 80 cm och LB 90cm.
Då blir det tidiga mornar var och varannan helg, samt fikakorg och en massa mil i bilen som väntar igen. Härligt =)
 
 


Kramisar  
 

Med sporrar och spö

Dansken & Jag
 
Världens bästa ponny har jag ridit idag.
Det är något speciellt att utrusta sig med sporrar och spö ;)
Jag är dock så otränad att jag måste rida utan stigbyglar en del av passet för då kan jag inte "fuska" i traven.
Det blir väldigt lätt att jag tänker, det tar jag nästa varv eller så rider jag lätt för det är mindre jobbigt så nu får jag ta tummen ur och börja rida mer. Både fler tillfällen och mer diciplinerat.
 
 
 
Kramisar

Bitch 2014

Det börjar bli hög tid att fundera på träning och mat inför beach 2014. Jag ska ju vandra 11 mil på 5 dagar i augusti och vill ju vara i form, men det är svårt att lyfta häcken ur soffan och ta tag i det. Latmasken har definitift vinnar-skalle ;)
Den sista månaden har jag varit extremt rädd för att gå utanför dörren så promenader har det blivit noll av. Ridningen har också påverkats av min ångest att vara ute och träffa folk.
Därför tror jag att Bitch 2014 är enklare att uppnå än beach 2014, säger jag och tar en kaka till kaffet.
 
 
Är det någon som har en snabb och enkel lösning på "att komma i form" dela gärna med er :)
 
 
Kramisar
 
 

Mindfullness

 
Att vara närvarande i nuet utan att värdera och bara fokusera på andetaget....Hur svårt kan det vara ??!!??
Jag kämpar med att försöka meditera några minuter och köra någon kroppsscanning ibland med varierande resultat, nu ska man visserligen inte gradera mindfullness men jag skulle vilja lägga resultatat på dåligt eller mer dåligt.
Mina tankar och känslor tar över direkt och fladdrar iväg med mig överallt och ingenstans och att då snällt ta tillbaka koncentrationen till andetaget är omöjligt.
Någon som känner igen sig ??!!??
 
 
En bra dag kanske tankarna vandrar iväg och fastnar på skor och choklad, en dålig dag blir allt bara ångestladdat och jag känner mig misslyckad med att inte klara av uppgiften.
Anledningen till att jag försöker att tänka mindfullness är att det ska vara bra för att undvika återinsjuknande i depression.
Lyssnade nyligen på en serie som heter New phochology of depression som finns att ladda hem via I-tunes University och den handlar om att minfullnessbaserad KBT (kognitiv beteende terapi) har visat sig effektiv för att minska återfallsrisken i depressioner.
 
 
 
Kramisar

RSS 2.0