Mitt lyckopiller

Kildegaards Claudius


KramisarVilodag

 
 
Jag är inte mellanmjölk, jag är inte lagom. Jag är fasiken inte riktigt frisk i huvudet ;).
Jag försöker verkligen leva utifrån de förutsättningar jag har, men det slutar jämt med allt eller inget. 
Idag har jag försökt att ta det lugnt, jag behöver vila. Då drar stressen och rastlösheten inombords igång på en gång. Så vila blev ett ryck med disk, tvätt och handling. Men jag sov länge på förmiddagen :). Nu toppar vi vilodagen med en ridlektion och nattjobb. Får väl vila en annan dag helt enkelt.
 
 
Kramisar
 

Läkartid på gång

 
 
Jag förstår inte vad som händer med mig dagarna innan ett läkarbesök. Jag blir så vansinnigt stressad och mår allmänt kasst. Min "tokdoktor" är snäll, trevlig och jag känner mig delaktig i vad som händer men jag beter mig som om det vore ett bitande monster jag har en tid hos.
Jag kan tänka logiskt och förstå att inget kommer att hända men ändå känner jag mig så liten och rädd, vad jag är rädd för det har jag ingen aning om men det ger mig ett fruktansvärt obehag i hela kroppen.
Jag får väl vara tacksam över att jag inte har läkartid så ofta.
 
 
 
Kramisar
 
 
 
 

ÄckligtHar idag fått lära mig något nytt, och det är att styngflugan lägger ägg på hästarnas framben och bogparti. Om man inte borstar bort dom (de satt hårt fast) så slickar hästen i sig dom och flugans ägg övervintrar i magen. Inte alls fräscht tycker jag. Tur att det finns borstar och avmaskningsmedel att tillgå.Kramisar

Good news


Äntligen får jag rida igen. Efter 3 månaders ridförbud så är jag tillbaka i sadeln. Känns dock som om jag är tillbaka som nybörjare igen och att jag måste lära mig allt från grunden. Jag är i alla fall glad över att få rida igen.


Sen så är höstterminen igång igen och det innebär att mina och grannens bubbelkvällar är tillbaka på agendan. Det är underbart :) :) :)
Jag har en del saker som verkligen förgyller tillvaron och det är jag så tacksam över. 
Vad är du tacksam över ??!!??


Kramisar

Information

Visste ni att enligt WHO så lider ca 350 miljoner människor av depression just nu i världen.
Sjukt många, eller hur ??!!?? 
Jag har även läst nånstans att ca 5% av Sveriges befolkning är deprimerade. Många mörka själar finns det, vi är långt ifrån ensamma med den här problematiken. Vi kämpar vidare framåt mot bättre dagar för jag vet att de finns.


Kramisar 


Fjällräven Classic 2015

 
Jag är så nöjd med årets vandring, vi gick i mål på tiden 94 timmar 23 minuter så våran tidsplan höll, att gå in under 4 dygn (96 tim). Vädergudarna var med oss så regnkläderna förblev oanvända, det är vad jag kallar tur som en tok :).
 
 
 
 
I år var jag jättenervös innan starten. Skulle jag fixa det här i år, jag är trots allt relativt nyopererad och vet hur tungt det är periodvis, både fysiskt och känslomässigt. Hela känsloregistret användes under turen, allt mellan arg, ledsen till ren och skär lycka.
 
 

Naturen i de svenska fjällen är så vacker och storslagen. Vissa stunder kände jag mig så liten i den stora världen för att nästa stund bara vara här och nu. Sten finns det i alla fall gott om, och där det är som mest så krävs all uppmärksamhet på steget. Allt som existerar just då är att sätta den ena foten framför den andra, resten av livet är oväsentligt. Häftig känsla.
 
 
De här 3 kilometrarna fram till checkpoint Singi är så sjukt långa. Man går och går i all oändlighet innan man kommer fram.
 
 
 
Strålande väder på dagarna, men ganska kalla nätter. Natt 2 var temperaturen nere runt 0:an så jäklar vad jag frös i sovsäcken då. Brrrr.
 
 
 
 
Lite fåfäng kan man oxå vara på fjället, jag matchar stenarna ganska bra, eller hur ??!!??
 
 
 
Välförtjänt öl efter målgång i Abisko. Klappar mig på axeln och konstaterar att det gick hela vägen in i mål. Och för att inte prata om alla underbara möten med otroligt trevliga människor både före, under och efter turen.
 
 
 
Kramisar

Civilisation


Nu är jag tillbaka i civilisationen igen efter 4 dygn i landet utan internet ;)
Kom i mål igår kl. 11.23 och hade då gått 110 km på 94 tim 23 minuter. Det gjorde vi bra, jag och Geir.
Vi har haft en fantastiskt bra vandring :)


Kramisar 


Förberedelse


Idag har det inte hänt så mycket. Jag och Geir startade bilen 00.20 och ca 16.30 stannade bilen i Kiruna efter 135 mil. Inte ett dugg spännande.

Hur laddar man då inför att vandra 11 mil och leva på frystorkad mat och sova i tält ??!!??
Självklart på hotell, räkmacka till frukost, pizza och öl till middag :) :)
Jag känner mig som en riktig idrottsman ... Eller inte ;)

Nu tar jag kvällen och mediavila fram till onsdag. Ha det gott allihopa !!


Kramisar

Swedish fika


Har idag fikat rejält tre gånger, samt klämt en stor portion med jordgubbar och vispgrädde.
Konstigt att jag inte går ner i vikt ??!!??


Kramisar GöteborgVad sägs om att tillbringa en hel Lördag tillsammans med 26000 andra. Satan va folk det var överallt. Fint väder och sjukt långa köer till allt. Helix var lördagens höjdpunkt:).
Det här med att köa är inte min grej, lite panikartat till och från. Vissa människor har visst inget behov att stå en bit ifrån andra utan vill visst ha närkontakt med främlingar. Huuualigen va hemskt det är.
Jaja, bara att gilla läget och hålla tummarna att man inte är för nervklen.


Söndagen var lugnare på Universeum. Det bästa med helgen var ändå att få göra något tillsammans, hela familjen.
Vägde in mig på några andra planeter och var väl inte speciellt nöjd med dessa 2. Min favoritplanet har alltid varit Saturnus och vore jag bara 1-2 dm längre så hade väl vikten varit okej men hur lång skulle jag då behöva vara på Jupiter ;)Kramisar

RSS 2.0