Herr Ångest på besök

Jag tänker nog för mycket vissa dagar. Jag försöker att känna efter och leta positiva saker men alla dagar är inte bra dagar. Jag kräver inte att allt ska vara bra alltid, att hela tillvaron ska vara perfekt. Jag vet faktisk inte vad jag vill ha, men lite sinnesro skulle sitta fint. Allt som känns och sköljer över mig de dåliga dagarna är olustkänslor, rädsla.
"Bara" ångest helt enkelt.
Herr Ångest är en välkänd gäst i mitt hem. Han har varit inneboende i mer än ett år, nu hoppas jag att jag är stark nog att sparka ut honom snart.
 
 
Jag kanske är gnällig, men jag är så trött på att må dåligt, att inte veta hur dagsformen är, att inte kunna planera framåt för vem vet, det kanske är en sämre dag. Jag är i mittemellan sjuk och frisk och det är också slitsamt och allt bara svänger upp och ner hela tiden. 
Hur orkar jag när jag inte orkar mer ??!!??
 
 
Kramisar

Semestertider

Nu är det sommar och semestertider. Tänk om det var möjligt att få semester från sig själv också. Jag mår ändå relativt hyfsat just nu, skulle beskriva det som stabilt halvdåligt. Jag kämpar varje dag med ångest, negativa tankar och katastrofkänsla. Det finns absolut bra ögonblick också men av någon knäpp anledning är det så mycket enklare att se och fokusera på det negativa och glömma det positiva i tillvaron.
 
Jag kan se det vackra igen, ibland lyckas jag vara här och nu, 
Det som de flesta beskriver som normal vardag är jag långt ifrån ännu men jag har kommit en bit på väg. Jag jobbar 50%, jag klarar av att fika/äta ute, jag tror att jag ler oftare nu för tiden och jag ser fram emot semesterledigt med familjen :)
Hur ser din semester ut ??!!??
 
 
Kramisar
 

Onödigt, javisst :)

 
Jag använder sällan handväska, jag är inte helt såld på skor, så jag har hittat nåt annat som är jättekul att shoppa :) 
Det är så barnsligt roligt med alla mobilskal och fodral, jag skulle kunna handla hur många som helst.
Vad gillar du att shoppa??!!??

Klara, färdiga, GÅ

Det är skillnad på att gå och gå. Många steg har det blivit under helgen. Det gemensamma för både fredag och söndag är Lunedets friluftsområde.
 
 
Midsommarafton betyder att arrangera ponnyridning som en del av firandet i Lunedet. Det blir några turer på en eftermiddag. 
 
 
 
Idag söndag blev det Lunedsleden, 13 km med packad ryggsäck (13kg). Både jag och Geir var förvånade över att det kändes så lätt att vandra i skogen idag. Det verkar som om alla springturer har gett resultat :)
 
 
 
Råkade visst granska underlaget på nära håll också. Allt kan ju inte vara bra jämt ;) men det tråkigaste var nog att byxorna gick sönder, så speciellt synd om mig är det inte.
 
 
Kramisar

Restips

 
En resa till Berlin, Tyskland är inplanerad under årets semester. Jag vet inte varför, men jag har jättelänge önskat att få besöka denna stad. Jag har dålig koll, så jag frågar er:
- Vad måste jag se i Berlin ??!!??
 
 
 
Kramisar

Ingen vilodag

Att söndagen är en vilodag, det stämmer inte. Jag har haft fullt upp från tidig morgon tills nu.
Det är skönt att det inte kan bli mer än fullt upp, eller hur ??!!??
Började dagen med ett arbetspass, och sen hem en snabb sväng.
På med vandrarkängorna och en lätt packad ryggsäck (8kg) och ut i skogen på en promenad.
 
Angsjöleden blev dagens etapp, knappt 8 km. Det jag förundras mest över, är vilken effekt naturen har på mig. Jag slappnar av, ingen stress och jag njuter av att slippa prata, och att hålla tyst är i vanliga fall inte min starkaste sida...
 
Jag kan säga att kvällens ridpass var tungt, inte så uppstudsig i benen efter skogspromenaden men men, jag är ju inte så förbaskat vältränad heller så jag blev inte förvånad i alla fall :)
Nu ska jag vila mig en stund innan det är sova som gäller.
 
 
Kramisar
 

Plättlätt

Jag är en tacksam mamma idag, Ebba och Sara slutade skolan idag och de kommer hem med bra betyg och ett leende på läpparna.
Det är en härlig känsla att se sina barn nöjda och så självklart förväntansfulla över vad sommarlovet har att erbjuda.
Jag avundas inte de familjer som har det jobbigt med sina skolbarn, det måste vara otroligt slitsamt.
Bara att konstatera att jag har det plättlätt som mamma när det gäller skolan.
 
 
För att inviga sommarlovet blev det en lunch på Strandkanten och det smakade alldeles utmärkt med fläskfilé, potatisgratäng och bea.
 
Nu något helt annat och absolut oväsentligt.
Jag har börjat gilla oliver, både gröna och svarta. Hoppas på en varm sommar med salta oliver i värmen:)
Önskar alla skolbarn ett fint lov och hoppas att jag får en solig semester i år.
 
 
Kramisar

Kloka ord

 
 
Visst är det sant det som står i detta citat men sen så är det faktiskt inte så lätt i praktiken. Jag kan en dålig dag bli sjukt provocerad av alla "kloka ord och citat". Det är inte så lätt att bryta tankemönster eller beteenden. Att ha en massa strategier för att överleva, det är ingen liten sak att förändra. 
Just nu är jag i alla fall motiverad att nysta i livets alla trådar för att få ordning på mig själv igen.
 
Kramisar

Att shoppa är kul

 
 
Dagens shopping, byxor & mössa till fjällvandringen. Snart är all utrusning inköpt. Saknar bara några par strumpor och ett regnställ. Det får vara dagens "var snäll mot dig själv" händelse.
 
 
Kramisar

Empati

Måndag igen, ny vecka och nya möjligheter. Jag är som många andra och tror att nu j**lar ska det bli bra, helst perfekt. Lycklig, träna, äta rätt och hela den harangen....att jag aldrig tröttnar och ger upp detta och istället försöker vara här och nu. Lära mig att det kan vara bra utan att vara perfekt.
 
Jag har alltid haft svårt att vara snäll mot mig själv, så fort jag är empatisk mot mig, så tror jag att jag är självgod och dryg.
Varför då ??!!??
Det är så viktigt, kanske för viktigt att andra ska ha det bra först och när det blir min tur finns inget kvar att ge.
Vad gör du för att vara självempatisk och nöjd med dig själv och livet ??!!??
 
 
 
Så ny vecka, nya möjligheter får bli att träna på att vara snäll mot mig själv.
Ligger nu i solen och steker, är trött på att känna mig blekfet:( 
Det är enklare att sola än motionera hahaha
 
 
Kramisar

Njutit av livets goda

Jag vågar knappt tro att det är sant, jag mår ganska bra. Visst har jag ångest och mörka knäppa tankar, men inte hela tiden. 
Jag har njutit av små saker som förgyller tillvaron hela helgen, 2 bra ridpass på Dansken, bubbel, några glas rött, glass, grillat och lördagsgodis :) :)
Jag har dock svårt att slappna av i den goda känslan utan är fortfarande rädd att snart kanske det blir sämre igen. Jag försöker övertala mig själv att jag också förtjänar att må bra men jag är inte helt övertygande. 
Imorgon är det 2 månader kvar innan jag och Geir ska fjällvandra så vi har börjat med förberedelser lite smått. Kollat på hur långt vi ska gå varje dag, provpackat ryggsäcken, planerat in 2 promenader de närmaste 2 veckorna för att känna på kängorna i skogen. Jag börjar bli lite nervös och undrar vad har jag gett mig in på. 
 
Världens sötaste ponny, hahaha
 
 
 
Kramisar

Nationaldagen

 
Idag hejar jag på Sverige !!
Bubbel & jordgubbar förgyller min dag.
Jobbat, sprungit och ridit så nu njuter jag av att få sitta i soffan och lyssna på regnet som helt plötsligt bara dök upp här på kvällen.
Älskar sommaren !! 
 
 
Kramisar

Om olyckan är framme

 
 
Jag, Geir och Sara har spenderat kvällen i Karlstad. Nyttigt med kunskap när det gäller olyckor i hästvärlden. Jag hoppas ändå att jag slipper använda den kunskapen, men så bra att bli påmind om vilka krafter det rör sig om. Det är trots allt stora flyktdjur vi hanterar och viktigt med rätt säkerhetstänkande, både på marken och på hästen.
 
 
 
Kramisar

Härlig helg

Såna här dagar kan jag inte få för mycket av. Strålande sol och minimalt med ångest. Jag har verkligen njutit av tillvaron hela helgen.

 

Lördag: Sara och Dansken har tävlat, och trots att "bensinen" tog slut hos ponnyn så lyckades Sara att lotsa honom runt banan i LB-klassen. De var så duktiga båda 2.
Söndag: Jag red Jullan i ett hett ridhus och jag är så nöjd. Jag hade en toppen känsla i kroppen och hästen gjorde det jag bad henne om. Tror jag i alla fall ;)
 
 
Det fanns både tid och ork kvar efter tävlingen så lördagkvällen spenderades med Katarina och Elisabet. Sabrerat cava, ätit tapas och det var så trevligt och kul. Det var alldeles för länge sen sist. Jag fick en försenad 40-års present, och jag fyllde år för 9 månader sen.
 
Jag har sprungit både fredag och söndag. Det går bättre och bättre för varje gång men jag tycker att det är otroligt tråkigt. Bara att bita ihop och springa på ändå.

 
Kramisar

RSS 2.0