Plätt lätt, eller ....??!!??


Jag skulle vilja säga, lättare sagt än gjort......
 
 
Kramisar
 

Tankar

 
Nu är julhelgen slut och 2014 närmar sig....
Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag tänker på nästa år, det kan inte bli sämre än 2013 men jag är livrädd att det inte blir bättre heller.
Försöker tänka positiva tankar, med varierande resultat dock =( .
Jag behöver sätta mål för att ha något positivt att sträva mot, men målen får inte vara för höga eller för svåra för jag vet inte om jag klarar mer misslyckanden.
Svårt att hitta något som ändå utmanar och motiverar......
 
 
Problemet är inte brist på tankar, jag har nämligen tankar överallt och ingenstans och många är tyvärr negativa tankar som tycks vara starkare än de positiva, eller är det så att jag bara helt enkelt inte orkar stå emot när knasigheterna kommer och invaderar??!!??
 
 
 
Kramisar
 

God Jul

Jag kan inte påstå att juldagsmorgonen glimmade, utan det blev en morgon i stallet med regn.
 
Frukost i stallet för 3:e året i rad, då måste det väl ändå kallas tradition =)
 
 
Ebba & Dansken
 
Sara & Prinsen
 
Klart bästa julklappen, men jag misslyckades att slå flskan idag.
 
GOD JUL ALLIHOPA !!!!
 
 
 
Kramisar
 
 
 
 
 
 
 

Min älskade Prins

Idag var det första gången jag red på Prinsen sedan 18/10. När jag mår dåligt och känner mig rastlös, har ångest eller är stressad, då funkar det inte att rida på hästen. Prinsen är jättekänslig och ganska lättstressad så under hösten har det bara blivit pannkaka när jag ridit. Det har nästan alltid slutat i tårar.
Idag kändes det jättebra att rida =)
 
 
 
 
 
 
Det är något speciellt med hästen, jisses vad jag älskar honom, min Prins !!!!
Åhhh, vad jag vill hitta tillbaka till våran ridglädje, idag fick jag en glimt av den igen. Lyckliga minuter.
 
 
 
Kramisar

Årets Julgran

Nu ska julstämmningen fram.
 
 
Idag har julgran inhandlats och nu förgyller den hemmet på Dragonvägen.
 
 
 
Kramisar
 

Dårfinkar & dönickar


Nu, efter 1 vecka på sjukhuset börjar hoppet återvända.
Jag har ju haft så svårt att hitta en läkemedelskombination som fungerar mot min ångest och när jag fick nässelutslag för några veckor sedan var jag övertygad om att det finns nog inga läkemedel som funkar. 
För att slippa en långdragen upptrappning hemma så är jag på sjukhuset (Gökboet;)....) och får läkemedel i högre dos på en gång. 

Just nu längtar jag hem till familjen och julstöket. Jag tror och känner att det kommer nog bli en fin jul i år och ser fram emot att köpa julgran, slå in paket och bara få vara hemma med familjen.

Om den känslan håller i sig, så har jag kanske, banne mig hittat/fått läkemedel som matchar min knasiga hjärna.
Håller tummarna !!!!


Kramisar 


Shopping

Ojoj, familjen var långt ifrån själva att julhandla idag.
Bara att konstatera att både puls och blodtryck ökar......
Om jag vet vad jag ska ha då föredrar jag att nät-shoppa men det tycker jag är svårt när jag inte har bestämt mig för vad jag ska köpa.
Många julklappar är i alla fall inköpta idag och naturligtvis så blev det mer än vad som var tänkt.KramisarSnälla jultomten......

Här kommer min önskelista.
Jag vet ju att de flesta saker jag oroar mig för, de kommer aldrig att hända men ändå kryper ångesten fram utan förvarning och känslan av att nu kommer något farligt att ske.
Jag brukar beskriva det som att titta på skräckfilm och du hör musiken, du vet att något farligt/skrämmande snart kommer fram men du vet inte alls vad det är. 
Det jobbigaste är inte att få hjärtklappning, tungt att andas eller att bli kallsvettig, det jobbigaste är att en del av mig vet om att det är bara en känsla och intellektet talar om för mig att nu är dina känslor ute och cyklar. Vetskapen om att allt bara "är på låtsas" och att jag inte kan ta kontrollen över det skapar en otrolig frustation och maktlöshet. 
Om tomten tycker att jag har varit snäll i år så skulle jag gärna vilja ha verktyg att handskas med tankarna innan de tar över och ge mig kontrollen tillbaka.När jag ändå önskar så vill jag gärna ha ett sabreringssvärd och några par vandrarstrumpor :)Kramisar


Julkänsla, var är du ??!!??

Nu har det snöat här hemma och minusgraderna biter i fingrarna och tårna. Som vanligt med andra ord, innan kroppen vänjer sig vid kylan. Och jösses, vad klumpigt det blir att röra sig i termobyxor och flera lager kläder. Det känns som jag vankar fram som en anka och att det är alldeles för långt till marken om jag måste böja mig ner. Det är såna saker jag glömmer från år till år och som gör mig lika förvånad varje vinter.
 
 
Igår var det den årliga julshowen i stallet och en massa barn som red ponnygalopp, kadrilj, gymkana och självklart Luciatåg.
Idag var det tidig morgon och utsläpp i stallet för familjen Hansen, så nu kan vi med gott samvete sitta inomhus resten av dagen =). Något som hör julen till är att bygga pussel, så idag påbörjar vi pussel nr 1.
 
 
 
Och så har julkalendern börjat, jag kommer alltid vägra att bli för stor för att se på den. Måste erkänna att vissa år så har jag gett upp om jag inte gillat den men i år så kommer jag självklart att följa Stella och familjen Hedenhös fram till julafton.
 
Trots att det kommit snö, adventsljusen brinner, årets julkalendern är bra, jag har hunnit baka både pepparkakor och lussebullar så vill inte julkänslan infinna sig. Det är riktigt trist tycker jag.
Just nu skulle jag verkligen behöva lite må-bra-känslor, men det kanske kommer......
Har din julkänsla infunnit sig ??!!??
 
 
Kramisar

Biverkningar

Varför kan inget bara flyta på ??!!??, det känns som om det kan bli fel så blir det så =( .
 
Tänk om det fanns lyckopiller......
 
Försöker landa i ännu ett misslyckande, att det ska vara så förbaskat svårt att hitta rätt läkemedelsbehandling för min depression och min ångest. Lyckades med att få nässelutslag av den tabletten som sattes in för några veckor sedan, den som skulle verka stämnings-stabiliserande när jag trappat upp den, men så långt hann jag inte.
Tillbaka på ruta ett, och här vill jag inte vara.
 
 
 
Kramisar

1:a advent


Helgen i bilder
 
Lördag:
 Hanna bakar pepparkakor och äter deg.
 
Hanna och Emma
 
Självklart så blev det en pepparkakshäst =)
 
Privatlektion i sabrering, som sker på egen risk.
 
Instruktion och genomgång av tillvägagångssätt, och jag lärde mig att trycket i flaskan ligger mellan 6-8 bar. Och att flaskan kan explodera. Nervös men taggad.
 
Sjukt kul
 
 
Det som slås upp, dricks upp. Och hur trevligt som helst med fint dukat bord med tilltugg och levande ljus.
 
Söndag:
 
Lussebullar ska det bli......
 
Sara
 
Lektid måste också finnas =)
 
1:a adventsfikat dukat och klart.
 
 
Kramisar
 

RSS 2.0