7/30 Dagens klädval

Dag 7 Dagens klädval
 
Dagen klädval blev ett par skitiga svarta ridbyxor och en grå tröja.
Varken snyggt eller sofistikerat.
 
Kramisar

6/30 Ett barndomsminne

Dag 6 Ett barndomsminne

Det här var inte det enklaste att skriva om, jag har som sagt dåligt minne, jag tycker inte det hände speciellt mycket under min uppväxt, minnena fladdrar bara förbi i hjärnan just nu och det känns dom om det bara är små fragment hit och dit. 
Tänkte skriva om varför jag slutade orientera.


Jag tror det var på hösten, jag kommer inte ihåg hur gammal jag var men glömmer aldrig hur rädd jag blev. Det var en helt vanlig träning och vi skulle orientera. Vädret var strålande och solen sken. När vi tränade hade jag som rutin att alltid springa en bit från start och sätta mig på "min" stubbe i bortre delen av ett kalhygge för att läsa kartan innan jag tog mig vidare. Den här dagen var inget undantag utan jag sprang som vanligt över hygget och skulle sätta mig. Då väser det bakom ryggen och strax nedanför min rumpa ligger en sjukt stor huggorm ihopringlad på min stubbe och den ville nog sätta tänderna i mig. Jag har nog aldrig blivit så rädd. Sprang dom ett jehu tillbaka till start och lämnade min karta och talade om att nu slutar jag orientera. Sen dess avskyr jag huggormar och har alltid lite panik att stöta på dem när jag är i skogen och speciellt på soliga och varma dagar.
Har du blivit riktigt skrämd nån gång ??!!??


Kramisar


5/30 Någon jag vill träffa just nu

Dag 5 Någon jag vill träffa just nu
Nu när det är höst och så fint väder så saknar jag min första häst Sylvester. Han finns inte längre utan betar på de evigt gröna ängarna. Han var lugnet själv och jag kunde rida ut själv på honom. Bilar, lastbilar, omkullblåsta träd skrämde honom inte alls utan han bara traskade på framåt. Tryggheten själv :)
Jag älskar verkligen stillheten i naturen, att sitta på häst och bara njuta av nuet, den kalla luften och alla vackra höstfärger. Därför vill jag träffa finaste Sylle just nu.


Kramisar


Där trollen bor

Helgen har bjudit på ett strålande väder och jag är ledig. Har visst jobbat fem helger på rad så ledigheten är välförtjänt.Så det blev en tur ut i skogen idag igen, ljuvligt.
Vi fick med oss några få kantareller hem. Kramisar

4/30 Den här veckan

Dag 4 Den här veckan

Hela veckan har varit inlindad i ångest. Jag har mått så sjukt dåligt, haft vansinnigt svårt att sova, fått kämpa varje dag med att få "alla måsten" gjorda.
Jag har jobbat tre nätter.
Jag har varit hos psykologen och vi har kommit fram till att vi ska arbeta med traumabearbetning framöver. Det känns skrämmande och veckans ångest kommer nog delvis därifrån. Jag har även hunnit med ett läkarbesök.


Jag har köpt några böcker den här veckan. Jag vill hitta lite lugn och ro så jag klarar av att krypa upp i soffan med en bok och fly från verkligheten en stund. 


Lördag-13 km skogspromenad, det är ångestlindring på hög nivå. Och hur gott smakar inte kaffe i skogen. Det är balsam för själen.
Sen så har jag ridit Cristall och det var så roligt. Ridmässigt var det ingen vacker syn men det var skoj och jag fick en halvtimme ren ridglädje :) :) 

Så har min vecka varit, tuff men med några guldkorn. 
Hoppas din vecka varit bättre.


Kramisar 

3/30 Ett språk jag vill kunna tala flytande

Dag 3 Ett språk jag vill kunna tala flytande

Jag har faktiskt inget speciellt språk jag vill kunna flytande, men om jag ändå ska önska så skulle jag vilja prata bättre engelska. 
Jag läste franska på högstadiet men de kunskaperna är helt borta och jag saknar dem inte. Är ingen språkmänniska helt enkelt.


Kramisar

2/30 Något jag vill ha

Dag 2 Något jag vill ha
 
Det är mycket som jag vill ha måste jag erkänna, önskelistan är lång med både billiga och dyra grejer.
Det jag önskar mig oftast och mest av allt är nog sinnesro, och det kan jag visst  inte köpa för pengar.
 
 
Det här schabraket från Hööks skulle sitta som ett smäck på Dansken. Han skulle bli otroligt snygg i den gröna färgen.
 
 
Den här rosa lilla saken ska jag ha, den står högst upp på min önskelista och den ska bara bli min. Lite materiell lycka :) :)
 


Kramisar

1/30 Om mig

Dag 1: Om mig
 
Jag har tappat ork och lust den senaste tiden så för att hålla igång bloggen tar jag hjälp av en 30 Days Challange jag hittade på nätet.
Här kommer första inlägget, det blir lite smått och gott om mig själv.
 


 
Jag heter som sagt Cecilia och är 42 år. Gift med världens bästa man och vi har två tonårstjejer hemma.
Jobbar som sjuksköterska med sjukvårdsrådgivning.
Mina fritidsintressen är hästar och vandring, mer hinner jag inte med.
Kämpar sedan många år med psykisk ohälsa.
Jag är som många andra den här ständiga bantaren som pendlar upp och ner i vikt.
Just för tillfället väger jag för mycket.
Älskar Rött vin, lösviktsgodis.
Jag är otroligt glömsk men jag kommer alltid i tid.
Säger oftast vad jag tycker och tänker, ibland så talar jag först och tänker sen-inte så lyckat alla gånger men sån är jag och kommer nog troligen alltid förbli det.
Jag hatar ojämna siffror (lite tvångsigt, jag vet).
Ska jag beskriva mig som person lite snabbt så skulle jag säga att jag är en allt-eller-inget människa som inte fattat vad ordet lagom innebär.
 
 
Kramisar

Smått och gott

Då var det måndag igen. Jag är ledig så ingen måndagsångest här inte. Jag kör på allmänt orolig och massa kryp i kroppen-ångest istället :(
Något som faktiskt funkar hyfsat mot den här allmänna obehagskänslan är att kasta saker. Inte kasta saker i väggen (brukar oxå funka ibland) utan fylla soptunnan ;) Jag har idag gjort mig av med ett nattduksbord, 2 bokhyllor och en massa kläder. Känns så skönt och befriande....
Vad gör du för att må bättre ??!!??Nu, något betydligt trevligare. Här kommer en bild på lördagens varmrätt. Hela familjen lyxade till med middag ute, jag och Geir firade 19 år tillsammans. Helt sjukt lång tid. För det känns som om vi nyss träffades så det är väl sant att tiden går fort när man har roligt. Och jag är så lycklig över att han har stått ut och stått kvar när det har varit som stökigast på mitt hjärnkontor. 

Kramisar 


Kontaktvägar

Jag måste verkligen få säga att sociala medier kan vara helt fantastiska. De senaste dagarna har jag via FB fått kontakt med min ponnys uppfödare och även andra ägare till Kildegaards-hästar. Det ska bli jätteroligt att följa Danskens helsyster till exempel. Hon bor i Uppsala och ska tävlas i dressyr.
 
Idag fick jag dessa bilder från uppfödaren på min ponny som ettåring :) 
 
 
 
 
Han är sig lik :) :)
 
 
 
Kramisar

Hipp Hipp Hurra


Idag blir jag visserligen 42 år, men i vissa avseenden kommer jag aldrig bli äldre än 7 år. Jag är barnsligt förtjust i att få presenter :) :)
Och som tur är vet min familj vad jag vill ha.(jag skrev visst en önskelista).

Började dagen i stallet med utsläpp och ett bra ridpass på Dansken. Fick dock traggla med galoppfattningarna idag. Jag bara kastade mig framåt men tillslut så blev de acceptabla.


Eftermiddagen tillbringades i soffan med den här donnan, hon sov och jag läste äntligen färdigt en bok jag hållt på med i en evighet känns det som. Jag bara måste läsa klart alla böcker jag börjar med oavsett om de är bra eller inte.


Den här boken var inte alls bra (läs skitdålig) om du frågar mig. Skönt att få lägga den i högen av lästa böcker och förhoppningsvis är nästa bok mycket bättre. 


Tänkte avsluta dagen med ett glas rött och godis, det är ju min födelsedag hela dagen ;)

Kramisar 


Boktips


Just den här hemsidan har fått många besök av mig de senaste dagarna. Jag börjar känna mig sugen på att läsa, och det var länge sen den känslan infann sig sist. Jag har bara läst enstaka böcker de senaste åren.
Jag har varit periodare när det gäller böcker hela livet. 
Lite överraskad är jag över läs-suget eftersom jag inte mår tipptopp men jag tänkte shoppa lös lite nån dag här i veckan och behöver hjälp med boktips. Jag är allätare när det kommer till böcker men gillar mest kriminalromaner.
Har du någon bra bok att rekommendera ??!!??Kramisar


TankekraftJag vill också vara bra på positivt tänkande. Jag är så sjukt avundsjuk på alla som har kontroll på sina tankar och kan välja att tänka positivt. Jag vill inte höra att det är bara att rycka upp sig eller att det är bara att välja vilka tankar man tänker.
Jag har nämligen  inte alltid kontroll på mina tankar, utan mina tankar kontrollerar mig ibland (alldeles för ofta om du frågar mig).
Då är det omöjligt att välja tankar själv. För vem väljer negativa tankar, självmordstankar och katastroftankar. De bara finns där och tynger ner tillvaron och gör livet svårare att leva. Ingen väljer psykisk ohälsa, och ingen väljer att må dåligt. KramisarDagens kombo


Trött, förkyld och nattjobb. Tycker lite synd om mig själv.
Vilken tur att det finns kaffe. Och snart är jag ledig några dagar så jag ser ljuset i tunnelns slut. 
Hur har din helg sett ut ??!!??


Kramisar


Hike-fullness


Det kryper och sticker i benen, jag är visst vandrings-abstinent ;) 
Självklart så jobbar jag mycket just nu så tiden räcker inte till. Mitt mål är ändå att få tid att gå några etapper av Bergslagsleden i höst. Jag behöver "hike-fullness". Jag behöver fylla på med positiv energi. Jag behöver naturen helt enkelt, den är bra för demoner gillar inte frisk luft.
Vad får dig att må bra ??!!??


KramisarEtt glas vin ??!!?? Ja tack :)

 
Gör ett försök att muntra upp mig ikväll. Idag har allt känts jobbigt, besvärligt, tungt och glädjelöst. Jag vet att alla har dåliga dagar men jag kan inte säga att jag vet om det är friskt eller sjukt det jag känner.
Var går gränsen ??!!?? 
 
 
 
Kramisar
 

Hur svårt kan de vara ??!!??


Nu är hösten här och jag känner mig redan låg, hoppas det är nåt tillfälligt för nån depression har jag varken tid eller lust med. Mår väl ändå hyfsat just nu så jag klagar inte. Mitt största bekymmer idag är den där förbannade maten. Att det ska vara så jäkla svårt att komma på vad man ska äta. Hela affären är full i mat och ändå är det helt tomt på idéer, suck.
Vad ska du äta idag ??!!??Kramisar 


RSS 2.0