Mors dag


Då var vandringskängorna använda för första gången i år. Härligt att få komma ut i skogen igen. Idag blev det Angsjöleden. Lagom start. Nu är det bara att fortsätta att gå och gå. Jag längtar till det stadiet då hjärnan litar på att kroppen kan gå, när den enda tanken är på nästa steg, allt annat får vänta. När tiden försvinner och lugnet infinner sig. Då jag är här och nu. Nu ska jag unna mig lite gott, Mors dag-fika med min bästa familj. 


Kramisar 

Tidsfördriv

Ärligt stulen blogglista, tänkte bjuda på lite mera jag. Och så är jag lite rastlös och behöver göra nåt.

Vad heter du?

Anja Cecilia Hansen

Hur gammal är du?

Jag fyller 42 i september, tänk att jag var tvungen att räkna efter hur "ung" jag är ;)

Vart bor du? 

I en villa i Karlskoga tillsammans med min man och våra två tonårstjejer.

Vad har du för mobil?

iPhone 5S

Om du vann en miljon, vad skulle du göra?

Åka med familjen på en lyxig resa till ett paradis-land och  köpa mig ett par nya vandrarbyxor. Sen skulle jag nog vara nyttig och präktig med resterande pengar. Betala av lite lån och spara lite

 

Vad är det otäckaste du vet? 

Oj, det finns mycket som är otäckt och vidrigt men kokta gröna ärtor och getost går inte att äta. Sen är jag sjukt rädd för huggorm.

Drömmar i livet?

Att få en friskare tillvaro. Leva ihop med min man och få resa mycket när tjejerna flyttat hemifrån. 

Beroende av något?

Är tyvärr rökare sen länge

Piercingar/tatueringar?

Jag har två tatueringar. En tribal på svanken - en trampstamp ;);) och den andra är ett asiatiskt tecken vid fotleden. 

Vad vill du ha just nu?

Jag vill ha sol och värme och en underbar sommarsemester.

Tränar du?

Eftersom jag har häst så rider jag flera dagar i veckan. Sen går jag mycket och snart är det dax att börja gå med ryggsäck i skogen som förberedelse inför en fjällvandring.

När går du och lägger dig? 

Eftersom jag jobbar mycket obekväm arbetstid så sover jag vissa nätter och andra dagar. Har oftast svårt att lägga mig i tid och avskyr att gå upp tidiga mornar.

Vad är du rädd för?

Eftersom jag lider av ångest och katastroftankar så skulle jag väl säga att jag är rädd förstora ord, jag är rädd för allt.

Vad ser du fram mest emot just nu?

Semester, en resa till England med familjen och fjällvandringen med min man.

 

 

 

Kramisar


En vanlig promenad


En till synes helt vanlig promenad. Vad är då en vanlig promenad för mig.
Jag går helst samma runda varje gång. Jag har bra musik i hörlurarna. Jag håller oftast ett högt tempo. Men jag har även katastroftankar till och från. Tänk om någon överfaller mig på udden och stjäl min mobil. Tänk om mitt hus har brunnit ner när jag kommer hem. Det hinner hända mycket på en timme, för tänk om....
Och det viktigaste är att kolla hur många kalorier jag förbränt enligt Runkeeper-appen när jag kommer hem.
Det är en vanlig promenad för mig.


Kramisar

Maten och träningen

Nu har det gått 1,5 vecka sedan jag började min Foodbox Challange och än så länge går det bra.
Jag äter dessa matlådor måndag - fredag och kan konstatera att de är tråkiga och ganska smaklösa men det är ju bara att äta ändå och se glad ut. Jag är glad för vågen visar redan -3 kg  :) :) :) :)
Har en bra bit kvar men helt klart en bra start.
 
 
 
Genomgång på gymmet idag och det är lite surt att jag inte kan träna så mycket jag vill. Jag har fått ont i ryggen och fram emot magen och läkaren misstänker eventuellt lågt sittande njursten. Eftersom smärtan tilltar när jag är i rörelse så försöker jag undvika att träna just för tillfället. Min ambition är dock att köra mitt program några gånger under denna månad som utmaningen pågår.
 
Mellis
 
 
Jag hoppas att jag snart är träningsbar och att vikten fortsätter neråt. Målet är att gå ner så mycket som möjligt fram till augusti då årets fjällvandring går av stapeln. Dumt att bära på mer än nödvändigt.
 
 
 
 
Kramisar

Dear stress, let's break up

Något som alltid stressar mig är klockan. Blir ofta sjukt upp i varv när jag ska passa en tid. 
Vissa tider är värre än andra. Att åka buss eller tåg är nog bland de värsta sakerna. Jag får ofta ångest av kollektivt resande och då borde det bästa alternativet väl vara att komma försent (för då slipper jag resan) men jag är hopplöst livrädd för att komma sent. 
 
 
 
Med ett knippe katastroftankar så kan det hända otroligt mycket saker efter vägen och om de händer så är det mitt fel. Trots att jag gång på gång kommer fram utan att något ont händer, så kan jag inte släppa tankarna på Tänk om....
Det blir mycket tid som försvinner när jag väntar, och tanken på vad mycket onödiga tankar det finns i mitt huvud gör mig frustrerad. 
Och det här trodde jag var normalt......
 
 
Kramisar

En tillbakablick

 
Världens bästa B-ponny 
JiPe Top Model
Uffa
 
Lite roligt är det att våran nya D-ponny Cristall är köpt av fotografen Ida som tagit dessa bilder.
 
 
 
Kramisar
 
 

Jag skulle "bara" handla till tjejerna idag


Att shoppa är terapi ;)

Lördag, två dagar innan lön. En perfekt dag att shoppa på (trodde jag). Jag avskyr att vara på t.ex köpcentrum och får oftast sån vansinnig ångest när jag måste trängas i stora folkmassor. Inte kul alls med tryck över bröstet, kallsvettiga händer och den där hemska känslan av att inte stå ut. 
Jag tror banne mig att halva Mellansverige tänkte likadant när de valde shoppingdag för det var en himla massa folk på Mariebergs köpcentrum, men jag överlevde och fick med mig ett par svarta skor, en t-shirt och två tunna tights med mig hem förutom de planerade inköpen. KramisarSjukt eller friskt ??!!??

 
 
 
Visst låter det enkelt, men det är det inte. Jag har så svårt att slappna av de stunder jag mår bra, jag vet att jag borde njuta men min skruvade hjärna har full beredskap och väntar bara på att det ska bli dåligt igen, att ångesten ska komma tillbaka. På nåt sjukt sätt så är det tryggt att må lite dåligt, jag känner igen den känslan. Jag är oftast rastlös och stressar för att bli färdig men kommer fasiken aldrig dit, jag blir aldrig färdig. Jag vet ju knappt hur det är att vara frisk och ångestfri så det skrämmer mig, men jag  tänker inte sluta att kämpa för sinnesro.
Om ångest var relaterat till storleken på hjärnan så skulle jag tacksamt ta emot en i en valnöts storlek.
-Jag vill vara vanlig, vad det nu är ....
 
Idag ska jag försöka njuta av att det snart är helg, att jag följt min diet bra i 5 dagar, att jag får en ny dressyrsadel till min kära Dansken.
Ha det gott allihopa :)
 
 
Kramisar
 
 
 
 
 
 
 

Att-göra-lista


Wake up.
Kick ass.
Repeat.Kramisar 


Bad dayFy vilken dag :(
Jag tycker själv att jag kan hantera smärta ganska bra, men inte huvudvärk. Jag har varit mer än ynklig och nästan nära döden tidigare idag. Så här i efterhand, när det mesta har lagt sig kan jag konstatera "Man måste inte vara smart för att få huvudvärk".
Hoppas eran dag varit bättre.


Kramisar


Foodbox ChallangeJag ska prova att gå ner i vikt med hjälp av dessa matlådor. Mellan 18/5-17/6 är det strikt matschema och träning som gäller. Jag är en av tio deltagare på Träningslagret som ska äta rätt och träna för att tillsammans gå ner 50 kilo. 
Önska mig lycka till, jag är taggad till tänderna. Bara att ge järnet :) :)


KramisarUppladdning pågår

När ska jag lära mig att inte prata först och tänka sen. Att inte använda mig av orden:
-Hur svårt kan det vara ??!!??

Jag återkommer till ämnet och talar om vad jag ska göra inom några dagar. 
-Where there's a will there's a way. 

Kan avslöja att såna här bilder kommer inte att förkomma de närmaste veckorna.

Årets utmaning nummer 1 börjar på måndag......


Kramisar 


One life - live it !!

Att försöka förmedla och berätta hur jag mår och hur jag känner är utmanande.Det är svårt att beskriva hur jag tänker och vad som händer på insidan när inte ens jag själv förstår mina egna tankar. Ibland pratar min hjärna ett språk som jag själv inte kan. Jag tror att det är lättare att lära sig grekiska eller kinesiska....;)
Jag känner mig annorlunda och likadan som andra samtidigt och det är förvirrande. 
Att livet pendlar upp och ner det vet jag att det är normalt men det är så slitsamt och frustrerande att inte veta från en dag till den andra hur läget är. Jag har hållit mig inom gränsen för stabilt halvdåligt ganska länge nu och det är väl bra på ett sätt, inga bottenlösa hål att kravla i, men känslan av att veta att det borde vara bättre äter upp mig. Jag vill må bra nu och tycker att det måste väl vara min tur att känna mig tillfreds. 
Jag vet att det kan vara lite tjatigt med "knäppa" inlägg men det här är jag och jag är mer eller mindre "knäpp". Jag kallar mig själv för tokmor här hemma och jag försöker lära mig att leva med mina svårigheter på ett normalt sätt.
Kramisar

Livskvalité


Så här skulle man ha det, när man har det som sämst. 


Kramisar Jag vill ha ....


Nu är det bara 3 månader (93 dagar) kvar till årets fjällvandring och jag längtar. Det är dags att börja träna, så jag orkar gå och bära. Byxorna står högst upp på min önskelista just nu och jag hoppas att jag kan köpa dem i en acceptabel storlek i början av augusti. Kramisar


Min psykiatriska historia

 

Jag blev för någon vecka sedan intervjuad i en annan blogg, Ann som i Annorlunda bloggar om psykisk ohälsa och hon vill öka förståelsen och kunskapen kring detta.
Idag uppmanas vi av kampanjen hjärnkoll att våga prata om psykisk ohälsa, 5 minuter så jag tänkte att jag publicerar min intervju där jag beskriver hur just jag har det.
 
 
 

Vad har du för sjukdomar/diagnoser?

Jag lider av depression och har mycket ångest. Insjuknade troligen redan i tonåren men sökte inte vård förrän 2001,när jag var 28 år.

Vilka symtom/svårigheter har sjukdomen/diagnosen?

Det läskigaste med att vara deprimerad är nog självmordstankar och självmordsplaner. Vi får inte glömma bort att det kan vara en dödlig sjukdom.

Vilka symtom/svårigheter har just du?

Jag blir väldigt lätt rastlös och då vill jag ha allting gjort, jag har jättesvårt med medveten närvaro och att vara här och nu. Ångesten påverkar mitt sociala liv då jag undviker platser med mycket folk. Jag har även ett komplicerat förhållande till mat, antingen äter jag inte alls eller så äter jag för mycket så jag pendlar otroligt mycket i vikt. Jag skulle kunna skriva en bok om svårigheter men det blir nog för tråkigt att läsa, men det blev några exempel i alla fall.

Har du släktingar med liknande sjukdomar/diagnoser?

Har faktiskt ingen koll på det, ingen i min närmaste familj har nån psykiatrisk diagnos vad jag vet

Har du varit i kontakt med psykvården? Hur länge?

Har haft kontakt med primärvård,företagshälsovård och psykiatrin sedan 2001.

Vad är din erfarenhet av psykvården?

Jag har mestadels positiva saker att säga om vården jag fått, i de flesta fall har jag varit delaktig i och fått vara med och påverka behandlingen. Det gäller både för öppen och slutenvården.

Lever du i en relation?

Japp, gift sedan 2000 och vi har 2 tonåringar hemma :)

Ger dina sjukdomar/ diagnoser några svårigheter när det gäller en relation?

Jag har en otroligt stabil make och 2 självständiga barn så jag kan inte säga att vi har det svårare än andra när det gäller min sjukdom.

Vad skulle du vilja att andra människor visste om dina problem eller visste allmänt om psykisk ohälsa? 

Jag vill förmedla att alla berörs av psykisk ohälsa och det kan drabba vem som helst. Vi är också vanliga människor. Att blogga om våran kamp för ett normalt liv är ett sätt att visa att det som inte syns, det finns ändå.

 

Kramisar


Min hästhelg

 
Fredag 1/5 tävling Rudskogen. Sara och Dansken vann LD+. Dagens andra klass LC slutade med en rivning i grundomgången, så där blev det ingen placering.
 
 
Söndag 3/5 träningstävling med Emelie och hennes häst Evy. Dagens bästa var när vi fixade tränset så det inte skulle trycka på hästens ansikte. Man tager vad man haver. Det vita på bilden är en sönderklippt mössa. Inte så snyggt men funktionellt.
 
 
Kramisar 

PS: Jag har även provridit våran nya ponny Cristall igår. Skoj men jag föredrar Dansken.


RSS 2.0