Vad är en dålig dag ??!!??

 
Jag är så trött, känner mig ledsen och allmänt låg, så dagens fråga är:
 
- Vad är en normal skitdag ??!!??
- Vad är en sjuk skitdag ??!!??
 
Jag sover ok, det funkar att jobba. Jag får frisk luft och ser fram emot att vara mer utomhus nu när våren och sommaren är på ingång, det känns friskt.
Men jag hittar inte nån äkta glädje i det jag gör, går framåt utan känsla. Blekfet med håriga ben, och så tror jag att allt blir bättre om jag går ner i vikt. Det känns sjukt.
Jag har flera resor att se fram emot, familjelivet är bra, hästarna mår bra.
 
- Varför är det då så tungt ??!!??
- Varför är jag så trött ??!!??
 
 
 
Kramisar
 
 

Ett dressyrekipage


Idag har Sara och Dansken tävlat i dressyr. Lokal tävling i Grums. De startade en LC:1 och red ihop 65,37%. Det räckte till en andra placering. Jag gillar verkligen att vara ponnymamma, trots att det innebär att klockan ringer tidigt på helgerna.


Kramisar


Att dra sitt strå till stacken


Det kommer alltid finnas förbättringsmöjligheter inom vården. Jag tackade ja till en undersökning på Karolinska institutet. En telefonintervju för nån vecka sedan och idag blodprover. Jag tycker att jag måste bidra med det jag kan. Om jag tackar nej och låter bli, då är det inte ok att klaga på eventuella brister och fel. Både personal och patienter har enligt mig skyldighet att bidra med förbättringsmöjligheter utifrån de resurser personen i fråga har.

Vad tycker du ??!!??


Vårkänslor

 
Jag älskar våren, solen och värmen. Härliga uteritter och ljudet av porlande vatten. Det luktar gott av vårblommor och kvällarna är ljusa och långa. Grillen och utemöbler ska plockas fram. Vandringskängorna ska nötas några mil innan sommarens fjällvandring. Listan över våren kan bli hur lång som helst......
 
Jag glömde visst ångesten över den där mjukglassen. Bikinin i den stora storleken ska plockas fram snart. Ovissheten när jag vaknar om dagen framför mig har en mörk slöja över sig eller om det blir en bra dag. Alla läkemedel som påminner mig om att jag inte är frisk än. Frustrationen över att inte själv kunna styra vad jag klarar av att göra. Rädslan att våren inte blir så bra som jag vill, uteblivna aktiviteter på grund av dåliga dagar. Tröstätande och tårar.
Den som säger att livet är enkelt, den personen vill jag också vara. Trots allt så är nog våren ändå vacker, vad tycker du ??!!??
 
 
 
Kramisar
 
 

Miclas Cristall


Välkommen till Hansen.Miclas Cristall 
Född 2008
New Forest ponny


KramisarUppdatering

Jag har äntligen kommit igång med att gå, idag blev det en lugnare promenad med sällskap av Ebba. Nästa vecka blir utmaningen att börja springa. Det är ju så tråkigt när flåset saknas, men men.... Det är väl bara att bita i det sura äpplet.
 
För övrigt är jag trött på att vara tom på ord, tom på tankar, tom på känslor. Jag vet inte varför jag har stängt av, och är för dagen inte intresserad i att ta reda på det. Det kan ju vara en stormflod och innehållet ??!!?? kanske inte är det vackraste så jag låter det vara dolt en stund till. 
 
 
 
Visst är hjärnan märklig och jag försöker hitta makten över av/på knappen men har inte lyckats än. Jag lever vidare mitt liv utifrån det jag vet och med de förutsättningar jag har just nu. Det är inte det sämsta, jag behöver inte sluten psykiatrisk heldygnsvård och jag jobbar mina 81%. Vardagen funkar :):):) trots att min hjärna inte är med mig ibland.
 
 
Kramisar
 
 
 

Livet på en pinne

Jag vet inte varför men läkarbesök suger så otroligt mycket energi, jag är oftast helt slut efter ett besök hos min tokdoktor. Var där igår...
Idag till psykologen och det var också jobbigt. Jag vet aldrig hur jag mår efteråt, det kan verkligen variera, idag känner jag mig överkörd och ännu tröttare.


Såna här dagar är jag så tacksam över att ha en ponny. Att rida Dansken och låta tankarna vila, det är balsam för själen. 
Nu blir det sova gott några timmar innan nattjobb.KramisarEn prinsessa

Miclas Cristall


Håller just nu alla tummar och tår. Om allt flyter på så äger vi denna D-ponny nästa vecka. Det kommer bli superkul :)


Kramisar 


Tillbakablick

Den 12 april 1998 är ett datum jag aldrig glömmer. Att förlora ett barn sent i graviditeten är en av händelser som påverkat mitt liv. Jag kan faktiskt säga att det finns saker som inte för något positivt med sig, det här var en sån sak. Idag, 17 år senare kan jag säga att det är faktiskt inte så ofta jag tänker på det. Mitt liv har fortsatt och jag har en komplett familj, det saknas inte någon. Jag har för länge sedan accepterat att jag inte kommer få något svar på varför mitt barn Fanny dog innan livet ens hade börjat,men ibland så dyker tankarna upp och jag funderar på hur livet skulle sett ut om hon fått chansen att leva ett jordeliv. 
Det är nog bra att vi inte vet vad som ska hända här i livet, vi får ta det som det kommer och göra det vi kan av det som är just nu. Kan vara nog så svårt, men det är så jag ser på det.


Kramisar Filosofiskt värre

Jag behöver inget vatten för att få känslan av att drunkna, jag drunknar lätt i en sjö av ångest, tankar och känslor. Mina läkemedel och min psykoterapi håller huvudet ovanför vattenytan men jag får fasiken inte sluta trampa vatten själv, för då sjunker jag. 
Nu börjar jag förstå att jag alltid kommer vara tilltufsad, men jag förstår också att jag med rätt hjälp slipper en sjö av kvicksand, så det finns hopp om att det kanske kommer att bli bättre. Jag skriver kanske för vissa dagar känns det fortfarande hopplöst.Jag vill slippa trampa vatten hela tiden, det skulle vara skönt att bara flyta med lite grann utan kallsupar.Jag kommer aldrig heller kunna gå på vattnet men vem kan det ??!!?? 
Även här börjar jag förstå att jag inte kan kräva det omöjliga, det går att lyckas ändå.
Kan jag inte gå på vattnet, då bygger jag en bro istället. Jag har bara svårt för att hitta material och ritning till rätt sorts bro.

Snacka flummigt inlägg, hahaha men det bjuder jag på :)Kramisar 

Ny vecka, nya möjligheter

Läste nyss att personer med mycket oro och ångest bär på stora möjligheter.
Att vi ofta har högre intelligens än genomsnittet.
Att vi är kreativa och har mycket fantasi
 
 
 
 
Synd att jag inte målar fina tavlor istället för att måla fan på väggen.
Synd att jag inte skriver vackra dikter istället för att berätta skräckhistorier för mig själv.
 
 
 
 
Kramisar 


 
 

Inte som alla andra

Familjen kör på som vanligt trots att det är påskhelg. Långfredagen var en skön vilodag, och vi avslutade den med helt vanligt fredagsmys.....

Självklart tacos ;)

Påskafton började tidigt, klockan ringde 05.10 för idag var det hopptävling i Sunne som stod på agendan. Sara & Dansken startade LD+ och LC. 

3:e placering LC

Måste ju fira lite påsk, vi har ätit upp allt godis så jag tänkte lyxa till det med lite bubbel ikväll :) 
Ha det gott därute och ta hand om varandra.


Kramisar 

Glad påsk


Sista arbetsdagen imorgon, sen så är jag ledig hela påskhelgen. Ska bli så skönt, jag känner mig i stort behov av vila, eller ledig åtminstone och massa godis. 
Önskar er en riktigt fin påskhelg.


Kramisar


RSS 2.0