Superhjälten C

Imorgon är en ny dag, en ny månad och nya möjligheter. Idag har varit en sån dag som man bara vill att den ska ta slut. Trassliga tankar som enbart gett känslan av att snubbla och falla, kravla lite och resa sig för att snubbla igen.
Tänk vad bra det vore med lite krafter utöver den vanliga. Då skulle nog inte ångesten ha en chans mot mig. Jag skulle gå vinnande ur alla sammandrabbningar och bäste herr ångest skulle springa iväg som en hund med svansen mellan benen.

Och som grädde på moset så pajade min laptop idag också :( 
Jag är tacksam för att jag fick ett bra ridpass ikväll, det behövdes för att få något i den positiva vågskålen men nu är det snart godnatt och bye bye mars månad.Kramisar
Lokal hopptävling Sunne
Idag var det årets första tävling för våran egen ponny Dansken. Han och Sara gjorde en bra tävlingsdag.
Rosett för Clear round LD 80 cm. 4 fel i första fasen LC 90 cm, så där blev det ingen placering men det är bara att ladda om till nästa tävling.
Tänk att det är så sjukt kul att vara ponnymamma.
 
 
Kramisar
 
 

Jag & Doris

 
Just nu händer det inte så mycket och det finns inget speciellt att blogga om. Fick dock en skitbra idé tidigare idag och här sitter jag vid datorn och kan inte komma på vad det var för nåt och har inte ens en susning vad mitt briljanta blogginlägg skulle handla om.
Funderar på om det beror på att jag har för lite att tänka på eller om jag tänker för mycket ??!!??
 
 
 
Kramisar
 

Mot ljusare tider

 
 
Ljusare tider.....
Ja tack - det vill jag ha. Nu är det inte på långa vägar nattsvart men jag känner mig lite vilsen i mig själv. Jag bara springer ifrån allt som har med tankar och känslor att göra just nu. Så länge jag befinner mig i rörelse så slipper jag tänka och känna. Då känner jag mig någolunda trygg.
 
 
 
 
Ridit bästa och nyfikna ponnyn idag.
Ridpasset idag var ok, varken mer eller mindre.
Att umgås med hästarna är världens bästa terapi, för då finns inga tankar utan allt är bara här och nu.
 
 
 
 
 
 
 
När jag har ångest brukar jag ibland städa och kasta saker för att lugna sinnet, då menar jag inte att kasta sönder saker utan jag slänger saker som sopor. Jag måste väl erkänna att jag kastat sönder lite saker i affekt också, men det var längesen sist.
Det finns nog massa sätt att få tillfällig ångestlindring, både bra och dåliga sätt och jag är långt ifrån expert på ämnet men jag försöker att hitta vägar att anpassa mitt liv så att ev ångest blir hanterbar och att få vardagen att rulla på utan större missöden.
 
 
 
 
Kramisar
 
 
 

Mellan liten och stor

 
 
 
Allt här emellan bilderna ska jag med hjälp av psykolog ta mig igenom i terapin.
Det är mycket som hänt på alla år. Många minnen, många händelser, alla val och konsekvenser.
En hel del som jag behöver acceptera, en massa annat som ska bearbetas.
Inser att jag har en lång väg framför mig innan jag är där jag vill vara men försöker ändå att påminna mig att jag faktiskt redan gått en bit och att jag inte är där jag brukade vara heller.
 
 
 
 
 
Kramisar
 

När kommer våren på riktigt ??!!??

Förra veckan var det strålande väder och vårkänslor i luften. Idag snöar det igen och det känns väl som ett litet bakslag, men vädret är ju inget jag kan påverka och som svensk hör det väl till att klaga lite på dagens snöfall.
Det sjuka jaget och det svenska vår-vädret är ungefär det samma, 2 steg fram och 1 tillbaka sen lite framåt igen och nån gång stannar stegen bakåt, och då är våren  här på riktigt och jag mår bra igen.
 
 
 
 
 
 
Det tar på krafterna att tänka , att sen sortera tankar, slänga bort de dåliga och spara de som är bra. Det här att sortera,slänga och spara är jag inte så bra på, men jag försöker att lära mig att "tänka rätt" och det påminner lite om att fysiskt träna nya och oanvända muskelgrupper,
Herre min skapare vad många nya tankar det finns, jag har tänkt så mycket att jag borde ha träningsvärk i huvudet imorgon =)
 
 
 
Kramisar

Att våga skämta om sig själv

Kan inte låta bli att småskratta åt dagens inköp, en ny ridhjälm. Självklart ska man använda hjälm när man rider och hanterar hästar men jag kan tycka att skydda huvudet där allt det sjuka finns känns lite "onödigt" för en smäll kanske kan göra lite nytta ;) och saker kanske kan falla på plats i kaoset.
 
 En liten fundering, är det ok att skämta om allt ??!!??
 
 
 
Kramisar
 
 

La belle epoque

 

 
 
Äntligen en ny låt av Kent !!
 
 
Kramisar

Fredagsfunderingar

 
Nån som vet svaren på dessa frågor:
 
  • Varför är det så svårt att tillåta sig att må bra av det jag är duktig på ??!!??
  • Varför har jag allt utom mig själv ??!!??
  • Varför är livet så orättvist??!!??
 
Som ni kanske förstår av frågorna ovanför så är idag en grubbel-dag med mottot att lösa världens alla problem och förhoppningsvis räcker det till fred på jorden ;) om jag hittar svaren.
Har en trevlig helg med familjen framför mig, och det räcker långt =)
 
 
 
Kramisar och trevlig helg på er

Selfie

 

Är det nåt jag är dålig på, så är det att ta Selfie. Jag har väl inte övat speciellt mycket och tycker egentligen inte det är viktig kunskap hos kvinnor 40+.
Men som sagts tidigare, jag kan vara ganska barnslig ibland och det tänker jag fortsätta med, Vara barnslig alltså, inte öva på selfies ;)
 
 
 
 


When you feel my heat
Look into my eyes
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide
It’s where my demons hide
 
 
 
Kramisar

Lill-Lördag

Jag har haft medvind och lite flow de sista dagarna. Några riktigt fina ridpass, och för att inte tala om energin jag tankat av solen.
Jag kan inte säga att jag vet vart jag är på väg, jag vet ju knappt var jag är just nu ;)
Realist som jag är så vet jag att jag har en lång väg kvar att gå innan jag kan säga att:
- NU är jag frisk !!
- NU mår jag bra !!
Just idag känns det ändå som om den dagen kan komma. Och det finns faktiskt lite hopp =)
 
 
 
 
Kramisar

14 år

Jag har lite svårt att se var tiden tagit vägen, idag firar Geir och jag 14-årig bröllopsdag.
Alla bröllopsdagar har ju ett namn och enligt gammal tradition ska visst mannen ge kvinnan en present av det materialet.
Jag vette katten om jag skulle uppskatta att få något gjort av elfenben och ärligt talat så firar vi inte speciellt mycket idag heller, mest bara uppmärksammat att vi har bröllopsdag, för det glömde vi senast förra året.
 
 
 
 
Idag var det kvinnan, dvs jag som stod för presenten och jag tycker att chokladbröllop låter betydligt godare och trevligare än elfenbensbröllop.
Vem vet, det kanske blir lite bubbel ikväll, om vi vill fira dagen =)
 
 
 
Kramisar
 
 
 
 

Trygg till häst

Tjohoo, Äntligen !!!!
Strålande start på veckan. Jag hade en så fin och trygg ridkänsla idag när jag red Prinsen.Nu vet jag vad ett Halleluja moment är. :) :)
Leendet har suttit kvar i ansiktet hela dagen och jag njuter fortfarande av känslan.
(Dansken gick oxå bra).
Som en tokig tonårig hästnörd så längtar jag redan till nästa gång.


Tjing och kramisar


Tänk om ......

 
Jag har de sista två dygnen haft orimligt många tankar i huvudet. Jag hinner inte tänka färdigt en innan det dyker upp fem nya.
Och självklart så är det mest tråkiga, negativa tankar och så lite katastrofkänsla som pricken över i.
Tänk om det snart händer något farligt och hemskt......
Alltid detta tänk om...... :(
Det skulle finnas en max-gräns på antalet tankar, så inte alla kommer på en och samma gång och för varje negativ tanke borde det gå minst två positiva tankar..
Nu är det färdiggnällt för idag, åker till stallet och tittar när tjejerna rider lektion och pussar lite på våra hästar och kanske kommer på bättre tankar.
 
 
 
Kramisar

Fettisdag


Planen idag var att klämma en stor semla på fiket, dagen till ära.
Ångrade mig i sista stund och valde en chokladboll i stället, för jag gillar ju inte semla så mycket men ändå så brukar jag äta en på "fet-tisdagen".
Hörde på radion att idag äts det 4 miljoner semlor i Sverige. Det är ju helt sjukt otroligt många kalorier :)

Fick ett par vårskor igår av Kristin i stallet och jag är så tacksam och nöjd, för de är sjukt snygga och satt som ett smäck.
Materiell lycka är ju oxå lycka, eller hur ??!!??


Kramisar


5 månader kvar

Attans, vad tiden går fort. Nu är det 5 månader till dess att jag ska fjällvandra 5 dagar. Med andra ord så måste jag börja träna.
Jag ska försöka att komma ut på raska promenader under mars, för att börja löpträna i april. Inget jag ser fram emot för jag hatar att springa, Fy så tråkigt det är.
 
 
Jag tänkte använda mig av denna app, Målet är att orka springa 1 mil efter 14 veckors träning. Jag tycker att det är för kallt för att springa redan nu och det kan ju fortfarande komma snö som sabbar möjliga träningsdagar.
Risken för snö och kyla kan nog vara en dålig ursäkt för att skjuta det tråkiga framför sig   ;)
Jag har så svårt att motivera mig själv att träna diciplinerat på egen hand, jag behöver någon som säger åt mig vad jag ska göra, annars smiter jag lätt undan och vilar lite.
 
Nån som provat denna träningsapp ??!!?? Är den bra eller dålig ??!!??
Hur blir man motiverad/diciplinerad när det är jobbigt och tungt??!!??
 
 
 
 
Kramisar

Nymålat

Naglar som beskriver mig själv just nu. Ganska mörkt men okej och det finns ljusglimtar. 

 
 
 
Kramisar

RSS 2.0