Min ponny och jag


Jag älskar verkligen min ponny. Men han kan vara så fjollig och ibland tror jag att han letar efter små saker att bli rädd för. Vissa dagar så blir jag med lite fjollig och tycker att det kan bli lite läskigt när han bara drar iväg eller kastar sig. Idag var jag lugn själv och så nöjd att jag fick den från början super-spända-på-tårna ponnyn att slappna av och jobba under mig. Så dagens ridpass var ett bra ridpass i mina mått mätt. Jag rider fortfarande hellre än bra.
Hoppas du också haft en bra måndag.


KramisarKommentarer
Postat av: Annorlunda

Psykisk ohälsa! Vi ska bekämpa den!Vi måste börja ta psykisk ohälsa på allvar!
Alltså verkligen. Mina problem och min historia har sett helt annorlunda ut, men faktum kvarstår som du säger att vi måste acceptera även psykisk ohälsa. .. Det är absolut ett viktigt ämne och det kommer ta lång tid att komma ifrån oförståelsen och kommentarerna om att "rycka upp sig". Men man måste också börja någonstans, i det här fallet kan det vara just att våga prata om det. .. Någonting som därför blivit viktigare med åren är att försöka acceptera att det inte alltid är det fysiska som satt stopp i olika situationer. Det är dock någonting som inte är lätt, speciellt inte i det samhället vi lever i idag. Ligger du hemma med en ilsken migrän, feber eller halsfluss finns det ingen som ifrågasätter varför du inte gått till skolan eller jobbet den dagen. Att sjukanmäla sig är vid sådana tillfällen socialt accepterat.
Att däremot sjukanmäla sig på grund av att man ligger hemma med bottenlös ångest är däremot inte socialt accepterat. Detta är någonting som måste förändras. Vi måste lära oss att ta psykisk ohälsa på lika stort allvar som fysisk ohälsa. Förstå att den orsakar precis lika mycket svårigheter. .. Men jag hoppas, hoppas verkligen så jävla mycket att vi ska komma ur det här stadiet där psykisk ohälsa är någonting man måste skämmas för. Att det ska sluta vara någonting som vi inte vågar prata om. Så att mina barn den dagen de mår psykiskt dåligt, vilket jag hoppas att de aldrig någonsin ska behöva göra, ska våga komma till mig och säga som det är istället för att skylla på magont eller halsont som de egentligen inte har. Det är långt dit och krävs otroligt mycket för att lyckas nå dit. Men det går, det måste gå.

2015-11-09 @ 21:24:55
URL: http://annorlundamamma.blogg.se
Postat av: Osynliga bekännelser

Ja herrejösses. Jag hade en häst på foder som spratt i luften när han själv sket...
En riktig fjolle.

Svar: Hahaha, dessa korkade hästar :) :)
Cecilia Hansen

2015-11-11 @ 19:05:55
URL: http://osynligabekannelser.blogspot.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0