Så farligt kan det väl inte vara ....

Tänker idag på kommentarer jag fått under min sjukdomstid. I det stora hela har jag blivit bemött med både respekt och empati, men inte av alla.
Det är faktiskt inte bara att rycka upp sig, eller ta sig i kragen. Den onormala tröttheten går inte att vila bort med en liten tupplur på maten. 
 
Är det så enkelt, svart eller vitt ??!!??
 
Jag har även fått höra att jag har ju massa tid till att tex städa, handla osv när jag inte behöver jobba. Jag har inte haft semester, det lovar jag.
Att få höra att du kan väl inte vara deprimerad, du som har allt (familj,jobb,vänner) är som att påstå att en astmatiker borde inte ha svårt att andas, när det finns så mycket luft.
 
 
Har du andra korkade exempel på dumma kommentarer ??!!??
 
 
 
Kramisar

Kommentarer
Postat av: Anonym

<3!

Svar: Kram
Cecilia Hansen

2015-03-21 @ 20:05:07
Postat av: Anonym

För att förstå hur en annan människa mår måste vi vandra i hennes skor!

Svar: Det är sant.
Cecilia Hansen

2015-03-21 @ 21:14:23
Postat av: Ann Pettersson

"Det finns folk som har det värre!" Den hatar jag, vad förslags jävla sadist mår bättre för att andra har det sämre!?
Och "Du har inget att vara deprimerad för" som om dom skulle säga "du har ingenting att ha cancer för".

Svar: Det är verkligen synd att det finns så många märkliga synsätt på psykisk ohälsa. När ångesten slår till mig på käften, då tänker jag inte direkt att det finns dom som har det värre.
Kram
Cecilia Hansen

2015-03-22 @ 02:21:17
URL: http://nouw.com/Annorlunda
Postat av: S

"Du är alldeles för intelligent för att behöva psykvård" sagt av en läkare - ehh?

"Har du inte tänkt på din familj?" sagt vid tillfällen då jag varit akut självmordsbenägen, tyvärr livsfarligt att säga just då eftersom det är precis det jag har gjort, min skruvade depressionshjärna har hävdat att jag är en hemsk belastning för min familj och därför måste försvinna. Man måste vara väldigt försiktig med skuldbeläggande påståenden när någon är i kris.

Kanske värst ändå vid ett par olika tillfällen då sjuksköterskor - säkert i all välmening - antytt att jag nog borde umgås mer med personer utan psykiska problem, "normala" personer. Dels bortsåg de tydligen helt från att jag umgås med min familj och släkt samt min ingifta släkt, som mestadels är "normala", och det går så bra så. Dels är mina vänner med psykiska problem inte något bottenskrap som jag umgås med för att jag inte kan få något bättre, utan fina människor som jag får mycket av. Kan man prata om mina vänner som något oönskat, så är uppenbarligen inte heller jag något att ha.

Tycker inte jag har fått så konstiga kommentarer från min närmaste omgivning egentligen, det är mest vårdpersonal som sagt skumma saker.

Svar: Det finns visst massa olika kommentarer kring psykisk ohälsa. Att vara för intelligent för att behöva psykvård, jösses !!
Även om många menar väl så måste man väl ändå kunna tänka först och tala sen. Lite sunt förnuft och allmänt hyfs skadar inte.
Kram
Cecilia Hansen

2015-03-22 @ 08:51:28
URL: http://ord2.wordpress.com
Postat av: Ems

Har fått så många dumma kommentarer så jag vet inte var jag ska börja... "Du som är så söt kan väl inte må dåligt" är nog en av dom dummaste...

Svar: Du får sluta lyssna efter söt ...
Kram
Cecilia Hansen

2015-03-22 @ 11:37:44
URL: http://mejomitt.blogg.se
Postat av: Allt oviktigt

Alltid lika tråkigt att läsa att människor säger så mycket dumt.
Senaste mindre begåvade kommentaren jag kommer ihåg var. Orkar du bara promenera 30min per dag för att du har så dålig kondition? Det fick jag höra av en av överläkarna på psyk och då var det ändå där som mitt fysiska fel upptäcktes som gör att min energi inte är normal fast jag tar medicin. Annars så är det mest det gamla vanliga. Att jag borde tänka på hur mitt mående påverkar min sambo. Och liknande

Svar: Att dåligt mående påverkar personer runt omkring behöver man inte få höra. Det är i alla fall jag medveten om och tycker att det är så jobbigt att "vara skyldig" till situationen. Kram
Cecilia Hansen

2015-03-22 @ 13:52:51
URL: http://alltoviktigtochviktigt.blogspot.se/
Postat av: Hanna

Ja men för tusan, när man är hemma och är sjukskriven kan man väl iaf ta hand om städning, matlagning, disk, fönstertvätt, ceckohandling, strumplagning, pensionsfonder och glöm inte koka saft.

Eller så är verkligheten en annan. Att vi, du, jag och andra som är sjuka är just sjuka. Att det kan ta en hel dag att ens klä på sig. Att tvätta håret kan vara en sak som skjuts upp i en mindre evighet för att det inte finns ork och engegemang nog för att genomföra det. Man är sjukskriven för att man inte klarar att studera eller jobba och att andra då tror att man ska kunnagenomföra ett heltidsjobb på hemmaplan är ju mest ett bevis på att folk är rätt ovilliga att förstå. Eller, acceptera. För förstå kanske inte går om man inte varit där men man bör kunna acceptera att det någon säger är sant.

Svar: Hahaha, hur kunde du veta att just pensionsfonder och koka saft står högt upp på min att-göra-lista när jag mår dåligt.😂😂
Eller inte......

Kram
Cecilia Hansen

2015-03-23 @ 17:05:50
URL: http://uppfortsomfan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0