Psykofarmaka

Tänk att knölen mellan axlarna kan ställa till med så mycket oreda och kaos för att nån liten transmittorsubstans lever rövare och kör sitt eget race utan konsekvenstänkande.


När det kommer till medicinering av psykisk ohälsa så blir det som att spela lotto. Har du en himla massa tur, då får du rätt läkemedel på första försöket. Själv har jag spelat tablett-roulette och efter många snurr hittat en kombo som funkar hyfsat. Många sorter och lika många kombinationer med varierande resultat. Nu har jag huvudet över vattenytan med en liten marginal. Är glad för det men samtidigt så vill jag upp lite till så det finns lite att hålla sig i så ett eventuellt fall inte blir ett megastort magplask.
Någon som känner igen sig ??!!??


Sant eller falskt ??!!??


Kramisar

Kommentarer
Postat av: Ems

Ja fy fan vilken medicinröra jag gått igenom för att hitta en okej kombination. Man blir ju mer galen under tiden ;)

Svar: Vi är nog många som plöjt igenom en större del av Fass innan vi hittat rätt. Galen kommer jag nog alltid vara ;) och jag anser mig som normaltokig;) hihi
Cecilia Hansen

2015-02-16 @ 11:03:12
URL: http://mejomitt.blogg.se
Postat av: S

Haha, ja du... vet inte om du fått höra det ibland när du tycker att något hjälper, att någon "snäll" person ska tala om att det minsann bara är placebo alltihop. Men så otroligt många piller som jag har testat så är det snarast tvärtom så att jag förväntar mig att saker *inte* ska fungera, och blir överraskad när något har effekt.

Eftersom jag ändå har väldigt många år bakom mig då jag var sjuk men inte tog mediciner så är jag glad att det trots allt finns piller. För dem som kan bli bra av att gå i terapi eller meditera eller springa maraton eller vad det nu är så är det verkligen jättefint, men efter att ha gått över tio år i terapi och fortfarande vara galen så är det tur för mig att det finns kemikalier. Det är ingen "enkel utväg" som jag hört vissa säga, för vissa av oss är det en svår utväg, med alla konstiga effekter och biverkningar, men det kan ändå vara en utväg istället för att man ska vara ett totalt vrak.

Jag hoppas att du ska kunna finjustera medicinerna så de hjälper så mycket som möjligt!

Svar: Jag har träffat alldeles för många "snälla" människor, de finns överallt och deras råd är vad jag kallat placebo-effekt ;)
Att ta tabletter är som du skriver, ingen enkel utväg. Tänk om det räckte att knyta löparskorna och ta en sväng, och om träningsvärk var den enda biverkan.

Jag väntar nog med finjusteringar just nu,behöver pausa lite och samla ihop mig och bli mer motiverad för att röra runt i alla piller.

Kram
Cecilia Hansen

2015-02-16 @ 11:49:09
URL: http://ord2.blogspot.se
Postat av: Krakelsprakel

Oh yes.

Det kunde vara jag.
Just nu har jag gått från ett experiment till ett annat.
Det känns som om jag är ett kroniskt experiment. Listan börjar bli låååång. Hittar ingen kombo som håller i längden. Eller som du beskriver. Den där önskan att få komma upp ett pinnhål till på stegen.

Svar: Din kombo finns ju där, nånstans i djungeln av piller och biverkningar och insättningssymtom och utsättningssymtom 😜
Det är fasiken inte roligt att vara "gnäppgök" alla dagar. Men kämpa det kan vi. Kram
Cecilia Hansen

2015-02-17 @ 19:59:14
Postat av: Allt oviktigt

Jag har också provat allt för många mediciner men i mitt fall har ingen riktigt fungerat. Härligt att du i alla fall har mediciner som hjälper till viss del

Svar: Vi är många som letar efter den rätta medicinen, jag har tur att jag har hyfsat rätt kombo. Hoppas det är din tur snart att hitta rätt. Tack för titten, så kul att du lämnade ett avtryck. Kram
Cecilia Hansen

2015-02-23 @ 18:43:36
URL: http://alltoviktigtochviktigt.blogspot.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0