Att dra sitt strå till stacken


Det kommer alltid finnas förbättringsmöjligheter inom vården. Jag tackade ja till en undersökning på Karolinska institutet. En telefonintervju för nån vecka sedan och idag blodprover. Jag tycker att jag måste bidra med det jag kan. Om jag tackar nej och låter bli, då är det inte ok att klaga på eventuella brister och fel. Både personal och patienter har enligt mig skyldighet att bidra med förbättringsmöjligheter utifrån de resurser personen i fråga har.

Vad tycker du ??!!??


Kommentarer
Postat av: Nathalie

Just den här grejen tackade jag nej till :,D jag har ingen ursäkt egentligen mer än att jag inte orkar bry mig just nu. Enkäter och sånt svarar jag "gärna" på, men när jag måste iväg någonstans och ta blodprover, nä. Jag ser ingen nytta med det riktigt. Hoppas det gick bra! Kram

Svar: Jag brukar oxå säga nej ibland men det jag menade i inlägget var att om man klagar på vården, då borde det vara rimligt att ställa upp för att vården ska bli bättre och inte bara lasta över det på andra. Min erfarenhet är att de personer som klagar mest, de bidrar minst...(jag vet att det inte gäller alla)
Cecilia Hansen

2015-04-23 @ 22:36:22
URL: http://nouw.se/naatly
Postat av: S

Man gör väl som man vill, men jag brukar hoppa på i princip allt! ;) Tog också blodprover för några år sedan. Annars har jag gjort alla möjliga lustiga enkäter på nätet. I en amerikansk studie jag deltog i förra året som var lite mer avancerad, man skulle se på en massa bilder och så, fick man presentkort på Amazon för varje del man gjorde, tror det blev 700 kr totalt! Men jag tror det var från Harvard, de kanske har pengar för sånt. Jag gjorde det inte för presentkortet själv, gav bort det, men förstår att om studien är lite mer ansträngande kanske man får locka med något. Och jag tänkte att om studien kommer fram till något nyttigt så kanske den får hyfsat genomslag om den kommer från ett känt universitet som Harvard, och då är det ju en vits med det.

Jag har också ett antal gånger ställt upp för intervjuer i olika ämnen för studenter som skriver uppsatser, från gymnasieungar till D-uppsatser, kanske mest för att jag vet hur svårt det kan vara att hitta intervjuoffer. ;)

Svar: Jag säger nej ibland jag oxå, det jag menade var om jag vill klaga så borde det mest logiska vara att göra det jag själv kan för en bättre vård och inte bara tycka en massa. Jag gillar inte "mycket snack, lite verkstad"-sättet att tänka.
Kram
Cecilia Hansen

2015-04-24 @ 12:03:26
URL: http://ord2.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0