Fjällräven Classic 2014 (1/2)

Då var det dags att summera årets äventyr, det blir 2 inlägg. Jag har fjällvandrat för första gången i mitt liv och det var häftigt !!
 
Söndag:
 

Vi åkte buss till Nikkaloukta där starten gick 13.00 och då började jag bli nervös och tvivlade på att det här var ett bra förslag, att gå 11 mil inom 5 dygn. Det regnade men direkt när vi gick över startlinjen så slutade det.
Tur som en tok :)
 
 
Gick ca 20 km första dagen och passerade första check-pointen i Kebinekaise fjällstation 19.02 och då var jag sjukt trött och funderade på om det fanns några bra ursäkter för att slippa de återstående 9 milen. Jag hade lätt tackat ja om någon erbjudit sig att skjuta mig......
Vägen till Keb var så full i sten att den stora frågan var inte
-Hur många lingon finns det i skogen ??!!??   utan:
-Hur många stenar finns det i fjällen ??!!??
Min pappa har fjällvandrat under hela min uppväxt så dagens känsla var att jag går i ett foto-album. Det här är inte på riktigt.
Sen på kvällen var det dax att slå upp tält och laga mat, jag konstaterade att det var 25 år sedan jag använde ett triangakök och tältade. Jag kan lugnt säga att jag föredrar hotell framför tält men det här var läckert på sitt sätt.
 
Måndag:
 
 
Vaknade på bra humör och mycket positiv och motiverad att fortsätta att vandra. Gick ca 19 km och passerade checkpoint Singi 14.51. Det fanns en skylt 3 km innan Singi och de kilometrarna var de längsta jag upplevde på resan. Kändes som om det bara blev längre och längre och att jag stampade och gick på samma ställe utan framåtfart.
 
 
Sett min första glaciär idag och det var lite maffigt, annars så är dagens nya upplevelse att tvätta sig i en kall fjällbäck ståendes på huk på en sten i vattnet. Jag konstaterade även att det mest använda ordet på denna resa kommer att bli Hej, För alla vi gick förbi eller mötte efter stigen hälsade. Har med andra ord sagt hej lika många gånger som är normalt för en livstid.
 
Tisdag:
 

Idag är en skitdag utan dess like och då menar jag bildligt talat. Det fanns lite utedass vid fjällstugorna eller vid checkpoint-stationerna men det räckte inte. Ny mat och så mycket gående satt fart på tarmsystemet. Blir visst ett bajsnödigt inlägg, sorry om du är känslig ;)
 
Här ser ni lyxvarianten vid starten, den saknade jag när jag satt bakom en sten och skulle uträtta det nöden krävde samtidigt som jag måste hålla balansen och undvika att bajsa i brallorna eller på skorna.... Det var en hel vetenskap i sig hahahaha.
 
Idag passerade vi den magiska gränsen Halv-vägs till mål och det var så skönt. Nu var det bara full fart framåt som gällde. Jag gick slut på energi på eftermiddagen så vi tältade några timmar på eftermiddagen för att vila och äta. Geir tog även en del av min packning så det skulle bli lättare. Tack för det, bästa maken.
 
Vandringens högsta punkt Tjäktapasset. Var jobbigt att gå uppför 500 meter med en höjdökning på 400 meter. Då skulle man ha varit en bergsget men det gick ett steg i taget och helt plötsligt var jag uppe !!
Vi passerade checkpoint Sälka 11.05 och nådde checkpoint Tjäkta 22.00. Gick ca 21,5 km idag.
Dagens hiss går till Fjällräven som bjöd på kaffe och cupcake i Tjäkta. Kanske inte den nyttigaste kvällsmaten men så gudomligt gott.
 
Fortsättning följer.
 
 
Kramisar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0