Ridpass x 2

Idag har jag ridit både min Prins och bästa Dansken.
 
Som jag sagt tidigare så rider jag hellre än bra, men det går sakta framåt.
 
Ridpass 1 på Prinsen.
 
Att det ska vara så svårt att byta gångarter utan att ändra sitsen,eller lyfta från sadeln och förlora sitsen. Idag gick det faktiskt ganska bra och jag har blivit mycket bättre i övergången trav till galopp. Nu attackerar jag inte hästen och kastar mig framåt jämt.(händer bara ibland)
Men det här att gå från galopp till trav och hitta balansen och sitsen kommer jag få öva mycket mer på.
Jag tycker nog att det enklaste är från skritt till galopp, men det har nog med hastigheten att göra och då känns det lättare att hålla både skänklar och tyglar stilla.
Men jag rider oftast med graman, för att få känna på takten och gången när hästen går där han ska, och inte med huvudet som en giraff ;)
 
Ridpass 2 på Dansken.
 
Åhhhh, vilken underbar ponny. Idag var han fantastisk att rida och eftersom han är lite mindre så kan jag lättare ratta runt honom. Tränade mest på att hela tiden hålla om och vara stadig på yttertygel och ytterskänkel.
Gick så bra att volterna blev runda fler gånger än ovala.
Han är så arbetsvillig och har lätt för att gå i form, nästan så där att han är för dum för att förstå att det går att försöka komma undan arbetet, men det har han inte fattat alls....(tur för mig)
Tänkte bjuda på två otroligt roliga kort på Dansken sen i somras. Jag ler och småfnittrar vaje gång jag tittar på korten.
 
 
 
 
 
 
Kramisar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0