Modig eller inte ??!!??

Jag får ofta höra att jag är modig. Att det skulle vara något utöver det vanliga att vara öppen med att säga att jag lider av psykisk ohälsa. 
Jag är inte modig, men så länge det anses som modigt, så länge är det väl ändå fortfarande något tabubelagt, eller tänker jag fel ??!!??En fysiskt sjuk person tex. en diabetiker eller reumatiker behöver aldrig stå till svars för sin sjukdom,men att lida av depression, ångest eller ha någon annan psykiatrisk diagnos, då är man i vissa ögon en sämre människa. 
Det jag tycker är svårt, det är att sätta ord på sjukdomen och att förmedla något som jag tycker är viktigt.Det blir lätt bara en massa ord, ord som ibland saknar känsla men som andra gånger träffar helt rätt och budskapet går fram. 
Att försöka skriva så andra förstår, det är inte enkelt eftersom jag inte heller förstår allt som händer på insidan. 

Önskar alla en trevlig helg !!


KramisarKommentarer
Postat av: Ems

Det uppfattas nog som modigt just eftersom det finns så mycket fördomar. Säger jag att jag har en personlighetsstörning så tror ju folk att jag är galen...

Svar: Ja, visst finns det fördomar kvar, jag brukar oftast säga att jag är normaltokig med lite galenskap ;) men många lever nog kvar i gökboet och hibernal tiden och förväntar sig att någon med psykiatrisk diagnos ska vara helt väck, mördare eller nåt annat hemskt.
Kramisar
Cecilia Hansen

2015-01-11 @ 19:32:49
URL: http://mejomitt.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0